Çok Sinirli Oldum Hangi Doktora Görünmeliyim?

Bazen günlük yaşamın şartları, bazen yaşadığımız olaylar bazen de genetik yatkınlığımız bizi daha sinirli biri yapabilir. Böyle bir durumda bir uzman desteğinden yararlanmamız gerekiyor. Öfke kontrolünü yapamayan bireyin mutlaka bir destek alması gerekiyor.

Öfke Kontrolü İçin Hangi Uzmana Gidilmeli

Sinirlenince kendine hakim olamayan ve kontrollü davranamayan kişiler etrafına ve kendisine zarar verir. Bu kişilerin mutlaka tedavi olması ve psikolojik destek görmesi gerekir. Genel olarak psikolojik destek verilmelidir. İleri derece olan vakalara psikiyatrist de bakalabilir ve ilaç verilebilir. Öfke kontrolünü yapamayanların düşünce ve bakış açıları değiştirilmelidir. Yanlış düşünce yapısı yüzünden öfkesine yenik düşenler olaylara geniş bakamıyor, başkalarının basit gördüğü bir olayı gözünde büyütüp aşırı tepki verebiliyor. Bu nedenle çabuk sinirlenen kişiler nöroloji, psikiyatrit, psikolog, ruh ve sinir hastalıklarına başvurabilir. Bazı kişilere ilaç desteği ve sakinleştiriciler verilirken bazılarına psikolojik destek yeterli olabilir.

Çok Sinirlenmek Hastalık Belirtisi Olabilir

Çabuk sinirlenen ve fazla tepki veren kişilerin bu durumun altta yatan nedenlerini araştırması gerekir. Bazı hastalıklar da kişinin çabuk sinirlenmesine sebep olabiliyor. Yani sinirlilik aslında bir hastalık belirtisi olabiliyor. Şeker hastalarının çabuk sinirlendiği ve olaylara fazla tepki verdiği biliniyor. Bunun dışında sinirlenmeye sebep olacak bir hastalık olup olmadığını öğrenmek için Dahiliye’ye gitmek gerekir. Sinirlenen kişinin ekstra yöntemler de denemesi gerekebilir. Sinirliyken ayakta duran birinin öfkesi daha da artar. Bu nedenle sinirlenince oturmak kişiyi yatıştırır. Hava değişikliği de sinirlerin yatışmasını sağlar. Özellikle sinir kriziyle baygınlık geçiren kişilerin hava değişimi yapması bayılmanın önüne geçebiliyor.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler