parfüm hakkında bilinmeyenler, Karakteristik özelliklerimizden biri olan kokumuz kesinlikle güzellik ve çekicilik adına en önemli şeylerden bir tanesi. Fiziksel güzelliği bütünleyen bu maddeyi atlamak tüm güzelliğinizi bir anda kötü etkileyebilir. Şöyle düşünün: çok güzel bir partiye gidiyorsunuz, çok şık giyinmişsiniz ama halen evde pişirdiğiniz yemek kokuyorsunuz… Böyle bir şeyi kimse istemez tabi ki. Herkesin kendine has bir kokusu olmalı sürekli kullandığı. Biz de bu yazımızda sizlere parfüm hakkında bilinmeyen gerçekleri aktardık tam 7 madde ile.

Parfümün kökenlerini biliyor musunuz?
Parfüm, Antik Mısır ve roma uygarlıklarından beri kullanılıyor. Parfümün ilk mucidi Antik Mısır uygarlığından bir kadın olması bizleri şaşırtmadı! O dönemde “Per fumus” diye adlandırılan ve aslında, Latince “dumanla” anlamına gelen bir sözcük. Bunun nedeni ise kokuların o dönemde tütsü ve buhur şeklinde kullanılmasından kaynaklanıyor.

Tüm zamanların en muhteşem parfümcüsü Miss Dior gibi parfümlerin üreticisi !

Bu muhteşem parfümcü hiç şüphesiz Jean Charles. 1892-1966 yılları arasında yaşayan bu efsanevi isim hayatının son yıllarında koku kabiliyetini yitirmişti. Fakat bu Charles’ı parfüm üretmekten alıkoymadı. Jean Charles, kokuların hafızasında yer etmiş notalarını hatırlayarak koku üretmeye devam etti.

Caterina De Medici’nin 16. yy’da, İtalya’dan Kral II.Henry’le evlenmek için İtalya’dan Fransaya geldiği güne kadar, Avrupa parfümle tanışmamıştı!
O günlerde Caterina De Medici, her kadının imrendiği hoş kokulu deriden yapılan eldivenlerinden giyiyordu. Deri giysiler, tabaklama işlemi sırasında ortaya çıkan kötü kokuları önlemek için parfümleniyordu. Günümüzde parfümün başkenti Fransa’nın Nice kentinde bulunan Grasse kasabası! Dünyanın en iyi parfümünü buradan alabilirsiniz…

Fransızlar parfüm dünyasının gelişimine katkı sağladığı için, parfümle ilgili birçok sözcük de fransızca kökene sahip.
Örneğin “sillage” sözcüğünün asıl anlamı “dümen suyu” ve “gemi hızı”. Tıpkı denizde yol alan bir geminin ardında bıraktığı köpüklü iz gibi, parfüm dünyasında sillage sözcüğü parfümün arkasında bıraktığı iz anlamına geliyor.

Parfümü nasıl uygulayacağınızı biliyor musunuz?

Üzerinize parfüm sıkarken aşırıya kaçmaktan sakının. Parfüm uzmanları yalnızca iki kez spreylemenin yeterli olduğunu söylüyor. Evden çıkarken , öğlen ve akşam olarak gün içerisinde toplam 6 defa parfüm sıkabilirsiniz. Eğer kendi teninize uygun vbir parfüm kullanıyorsanız, kendinizi koklayamazsınız. Kullandığınız parfümle ilgili sorularınızı mutlaka başka birine danışın. Eğer parfüm sürdüğünüz bölgeye vazelin ya da nemlendirici sıkarsanız, sıktığınız koku cildiniz tarafından daha çok emilecek ve daha kalıcı olacak..

Dünyanın en büyük ve tek koku müzesi Fransa’da bulunuyor!

Versay sarayında en çok ziyaret edilen bölümlerden biri olan koku müzesi, Osmothèque, Napoleon gibi tarihe damga vuran kişilerin kullandığı parfümlerin bulunduğu bir koku arşivi. Osmothèque, arşivinde 3,000 çeşit koku orjinal hallerinde sergileniyor. Bu merkezde kokuların kökenlerine kadar araştırma yapılabiliyor.

Başkasında beğendiğiniz bir parfümün, sizin cildinizde de aynı kokmasını beklemeyin!

Aynı kokunun başka ciltlerde farklı kokması ve başkalaşması oldukça normal. Vücut kimyası, beslenme şekli, alınan ilaçlar gibi birçok etken parfümlerin vücudunudaki etkisini değiştirebiliyor. Ayrıca içinde bulunduğunuz ortam ve mevsimler de kokular üzerinde etkiye sahip!


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler