En önemli organlarımızdan biri olan gözümüz görme yetimizi sağlar. Sağlıklı bir göz ise bu görme yetisini gerçekleştirebilmek için sürekli yuvasında belirli bir sıvı su ile durması gerekir. Bu sıvısını ise göz kendi içindeki gözyaşı ile sağlar. Gözün üzerinde bulunan zar bu sıvı gözyaşı ile canlı tutulur. Eğer ki göz içindeki sıvının miktarında azalma meydana gelirse göz kuruluğu meydana gelir. Göz kuruluğu neden olur sorusunu sorduğumuzda çok farklı cevaplar alsak da gözdeki sıvının gözyaşının yetersiz kalma durumu olarak bilinmelidir.

Göz Kurumasının Nedenleri

Göz kurumasının gerçekleşmesine neden olan birçok etken vardır. Bunlardan bazıları yaşın ileri seviyede olması, tiroit bezinde düzgün çalışmama bozukluğu, depresyon ilaçları, tansiyon ilaçları, hormonların dengesiz üretimi, sık kullanılan lenslerdir.

Tüm bu etkenler dışında kişisel etkenler de vardır. Gözün bir maddeye alerjisi bu durumun ortaya çıkmasını sebep olur. Göz kırpma faaliyetinin bozulması göz kuruması neden olur. Sürekli gözün dışarıdan müdahalede kaldığı durumlarda göz sıvısını yeterli üretemez. Bu göz kuruluğun oluşmasına zemin hazırlar.

Göz Kuruması Belirtileri

Gözlerde oluşan yanma veya batma hissi en belirgin göz kuruluğu belirtisidir. Gözlerde tahriş olduğu için sürekli bir kaşıntı meydana gelir. Dış etkene maruz kaldığı zaman gözde aşırı bir hassasiyet meydana gelir.

Göz kuruluğunun oluşmaması için gözümüz kendi doğal refleksi olarak ortalama 3 saniyede bir göz kapaklarını kapatma açma hareketini yapar.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler