sağlığı kötü etkileyen hatalar, Sağlığımız yegane hazinemiz. Paranın satın alabileceği her şey bir kenara, sağlık konusunda her şey kendimize bağlı. Genç yaşlardan itibaren sağlıklı beslenir ve bu konuya dikkat edersek yaşımız ilerlediğinde de yakalanacak olduğumuz olumsuz hastalıklar o denli azalacaktır. Eğer siz de sadece gençliği değil, gençlik sonrasını düşünüyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz önerileri şimdiden göz önünde bulundurarak uygulayın. Zira hiçbiri zor bir şey değil. Birkaç gün boyunca dişinizi sıktığınız takdirde zaten sonrasında rutin bir hal alacaktır.

Yeterli protein tüketmemek yapılan sağlık hatalarının başında yer alıyor.

Yağsız proteinler kas oluşumunu , zihninizin daha kolay odaklanmasına, iştahınızı dengelemeye ve kan şekerinizi dengelemenizi sağlayarak vücudunuzun en yüksek seviyeye çıkmasına yardımcı olur.

Beslenme düzeninizde tam proteinlere yer vermeyi tercih edin. Kinoa, bitkisel protein tozları, spirulina yosunu, soya, Chia tohumu, kenevir ve esmer buğday tüketerek yağsız proteinlerden faydalanabilirsiniz.

Sık yapılan sağlık hatalarından biri de yağ tüketimini tamamen beslenme düzeninden çıkarmak!

Yağların sizi şişmanlatmayacağını önemli olanın doğru yağ tercihini yapabilmek olduğunu biliyorsunuz…

Yemeklerinizde kullanmak için günde birkaç yemek kaşığı fındık yağı, avokado, kakao, zeytin ve fındık yağı kullanmayı tercih edin. Hayvansal ve bitkisel yağlardan uzak durmaya çalışın.

Karbonhidratlardan uzak durarak iyi bir şey yaptığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz!

Karbonhidratların korkunç bir canavar olduğuna inansanız da gerçek bu değil!

Karbonhidrat tüketmemek, aşırı miktarda yağ tüketmekle, yorgunluk hissi, depresyon ve kötü ruh haliyle sonuçlanabilir.

“Smart Carbs” denilen doğru karbonhidrat çeşitlerine yönelin. Meyveler, sebzeler, fasülyeler, kuruyemişler tüketmenizde sakınca olmayan karbonhidrat türlerinden.

Tam tahıllı besinlerin tüketilmesi de oldukça önemli. Tam tahıllı ürünleri tüketirken kendinize belli sınırlar koyabilirsiniz.

Multivitamin tabletlerini en son çocukluğunuz da mı görmüştünüz?

Günlük alınan multivitamin takviyesi sağlıklı bir metabolizmaya, daha iyi bir sindirim sistemine sahip olmanıza ve hepsinden de öte akıl sağlığınızı korumaya yarar.

Her gün düzenli olarak iyi markalı bir multivitamin takviyesi aldığınızdan emin olun.

Çılgınlar gibi spor yapmak sağlıklı olduğunuzu göstermez.

Sağlıklı olmak ve kendinizi iyi hissetmek için egzersiz yapmaya ihtiyacınız var fakat aşırı egzersiz açlık krizlerine, anksiyeteye, depresyona, yorgunluğa ve beslenme yetersizliklerine sebep olabilir.

Eğer profesyonel bir sporcu değilseniz günde 1 saat spor yapmak yeterlidir.

Fazla spor yapmak kadar spor yapmamak da hatalı bir davranıştır.

hareketsiz bir hayat tarzı obezite, depresyon, aşırı yemek yeme, kas yapısının tahrip olması, yavaş metabolizma ve sindirim sistemnin kötü çalışmasına neden olur.

Gün içerisinde mutlaka 30 dakikanızı yürüyüş, koşu, bisiklete binmek ya da aerobik gibi bir spor faaliyetine ayırmalısınız.

Eğer spor yapmaya vaktiniz yoksa evden işe giderken kendinize yürüyecek bir fırsat yaratın.

Sebzeler, meyveler, tam tahıllar, kuruyemişler ve faydalı tohumlar tüm hafta boyunca beslenme programınızda olmalı.

Bu besleyici gıdalar sizi tok tutar, enerji verir, güzelleşmenizi sağlar, metabolizmanızı canlandırır ve hepsi muhteşem birer lif kaynağıdır. Lif bakımından zengin olan bu sağlıklı gıdalar kan basıncınızı, kan şekerinizi, kolesterolünüzü dengede tutar ve sindirim sisteminize yardımcı olur.

Kızarmış, rafine gıdalar ve Fast Food yiyecekler faydalı besinler sınıfına dahil değildir ve hiç bir beslenme uzmanı tarafından tüketilmeleri tavsiye edilmez.

Günde kaç bardak su içtiğinize hiç dikkat ettiniz mi? Su, sağlıklı bir hücre metabolizmasının anahtarıdır.

Yeterli miktarda su içmediğinizde kendinizi yorgun hisseder, açlık krizleri yaşar, kötü bir ruh haline bürünür, ağız kuruluğu ve kabızlık çekersiniz.

Beslenme uzmanları ve doktorlar günde 6-8 bardak su içmenizi öneriyor.

Dengesiz bir uyku düzeni de sağlığınızı alt üst edebilir. 7 saatten daha az uyumak açlık krizlerine, yorgunluğa, depresyona , kilo artışına ve anksiyete bozukluklarına yol açar.

Eğer sağlıklı bir yaşam için çabalıyorsanız düzgün bir beslenme planının yanı sıra uyku düzeninize de dikkat etmelisiniz.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler