negatif kalori nedir, Son zamanlarda diyet listelerinde bir terimi çok görmeye başladık: negatif kalori. Eh tabi isteğimiz kilo vermek, fit gözükmek olunca diyette ne yazarsa yazsın uygulamak zorundayız ve uyguluyoruz da. Ancak hiçbir bilgimiz olmayan bir şeyi uygulamamız da aklımızı kurcalamıyor değil. Bizler de sizin yerinize bu negatif kalori nedir sorusunu detaylı bir şekilde araştırıdk, uzmanlardan yardım istedik. Yakın zaman içerisinde sizlere negatif kalori diyeti ve negatif kalorili yiyecekler adlı yazılarımızı da sunacağız. Eminiz ki onlar da fazlasıyla işinize yarayacaktır.

Öncelikle kalorinin ne olduğunu anlamak gerekiyor.

Isı üretmek için gerekli olan enerji miktarı kaloridir ve yiyeceklerin içinde depolanmış enerjiyi tanımlamak için de kullanılır.

Bir besini tükettiğinizde sisteminize o besinin içinde bulunan depolanmış kaloriyi alıyorsunuz.

Eğer bu enerji vücudunuz tarafından tüketilmezse ya boşaltım sisteminizden dışarı atılacak ya da vücudunuzda yağ olarak saklanacaktır.

Vücudunuz yiyeceklerin içerisinde bulunan enerjiye direkt erişemediği için, bu enerjiye ulaşabilmek ve onu kullanabilmek için sindirim yapması gerekir.

Yiyeceklerin termik etkisi genellikle tüketilen besinlerin kalori miktarının %5 ile %10’u ile ilişkilendirilir. Termik etkili yiyeceklerde ise bu oran %100’ün üzerinde olmalı.

Besinlerin termik etkisi nedir? Yenilen besinlerin sindirilmesinden sonra vücutta oluşan ısı artışına bağlı olarak metabolizma hızının artmasına besinlerin termik etkisi denir.

Negatif kalorili yiyecekler gerçek olsalar bile henüz keşfedilmediler. Eğer bir yiyeceğin etiketinde negatif kalorili olduğu yazıyorsa bunun anlamı aslında yalnızca düşük kalorili olduğudur.

Vücudunuzun sindirim için kullandığı %10’luk kısım dışındaki kaloriler yine vücudunuzda kalır.

Labaratuarda üretilmemiş 0 kalorili bir yiyecek bulamazsınız.

0 kaloriye sahip tek element sudur.Yapay tatlandırıcılar 0 kalori olarak üretilseler de tek başlarına tüketilmezler.

Tamamen sentetik olmayan tüm besinlerin içinde pozitif kalori bulunur.

Düşük kalorili yiyecekler diyet ve kilo verme için ideal yiyeceklerdir.

Birçok yiyecek aslında düşük kalori miktarı içermelerine rağmen marketlerde negatif kalorili olarak etiketleniyor.

Negatif kalorili yiyecekler ise; elma, kuşkonmaz, pancar, Brokoli, lahana, karnıbahar, salatalık, sarımsak, greyfurt, limon, marul, kereviz , şalgam ve soğandır.

Bu besinleri bolsuda haşlayarak tükettiğinizde sisteminize fazladan kalori almış olmaz ve sindirim sırasında besinlerden aldığınız tüm kaloriyi harcarsınız.

Negatif kalorili diyetler, besin takviyeleri ve diyet kitapları kilo verme isteği içindeki kadınlara yönelik bir pazarlama stratejisidir.

Firma yetkilileri, yapılan şikayetler üzerine negatif kalori derken aslında düşük kalorili demek istediklerini söyleyecekler ve reklamını dürüstçe yapmadıkları ürünlere para harcamanızı bekleyecekler.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler