Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra, kan testinde hemoglobin düzeyi düşük olabilir. Yorgun ve zayıf hissedebilirsiniz. Bu sorunların altında yatan sebeplerden biri demir eksikliği olabilir.

İnsan vücudu güçlü bağışıklık için demire ihtiyaç duyar. Vücudumuzun her hücresinde oksijen taşınması için çok önemlidir. ATP’nin üretilmesine yardımcı olur ve aynı zamanda vücut için bir enerji kaynağıdır. Gebe kadınlar demir eksikliği riski altındadır.

Hamilelik sırasında, kırmızı kan hücrelerinin üretimindeki artışa bağlı olarak eritrosit ve plazma kütlesi artar. Ayrıca plasenta da demir gerektirir. Bu nedenle, vücudunuzun hamile olmayan kadınlardan daha fazla demire ihtiyacı vardır. Gerekirse, doktorlar demir takviyeleri verebilir.

Demir takviyeleri, anemisi olan ve bir çocuk bekleyen anneler için çok önemlidir. Hemoglobin eksikliği yoksa demir takviyesi ile eksiklik oluşması önlenebilir. Sonuç olarak, bu dokuz ay boyunca yapılan birkaç kan testi sayesinde, demir eksikliği hemen tespit ve tedavi edilebilir.

Hamilelikte Demir Eksikliği Sonuçları

Demir eksikliği, bir kişinin yorgun ve bitkin hissetmesini sağlar. Bu şiddetli anemi gibi gebelik komplikasyonlarına yol açar. Bu, fetüsün sinir sisteminin gelişmesinde de kötü sorunlara yol açacaktır.

Emziren veya hamile kadınlar günde 20-30 mg demir almalıdır. Bununla birlikte, ne yazık ki, vejetaryenler demir eksikliği sorunuyla karşı karşıya kalabilirler. Bu gibi durumlarda, tıbbi danışmanınız demir takviyeleri verebilir. Hamilelik sırasında demir eksikliği aşağıdaki sorunlara yol açabilir:

Erken doğum,

Bebek ve anne ölümü,

Düşük doğum kilosu,

Davranışsal ve bilişsel dengesizlik.

Hamileliğiniz ilerledikçe, doktorunuz demir tabletleri reçete edebilir. Ancak, bu bir demir eksikliği olduğu anlamına gelmez. Gebeliğin ilerleyen aşamalarında, annenin demir ihtiyacı artar. Bir önlem olarak, demir takviyeleri kullanılabilir.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler