Hamileliğin üçüncü ayına başarıyla ulaştığınız zaman, düşük yapma riski ve hamilelikle ilgili sorunlardan doğabilecek riskler önemli ölçüde azalmış demektir. Hamileliğinizin üçüncü ayına geldiğiniz zaman, fetüs büyümesi ilk iki aydan daha hızlı gerçekleşecektir. 3 aylık olduktan sonra karın büyümesinin ne kadar olacağı tamamen kişiye özeldir.

3 Aylık Hamilelikte Ne Olur?

Mide bulantısı ve kusma gibi sabahları yaşanan durumlar, hamileliğin üçüncü ayında kaybolmaya başlayabilir. Bazıları için bu daha sonraki aylara da sarkabilir.

Bu dönemde tuvalete gitme sıklığınız bir önceki aya göre artabilir. Anormal olan durum idrar yaparken yanma ve karıncalanma hissidir. Sistit, hamile kadınların idrar yollarında sık görülen bir enfeksiyondur. Endişelenmeyin, doktorunuz bu hastalığı tedavi etmek için antibiyotik verebilir ve bu tedavi çocuk için güvenlidir. Ancak, riski azaltmak için düzenli bir idrar tahlili yaptırmak da önemlidir.

3 aylık bir hamilelikte ayrıca vajinal akıntıda bir artış gözlemlenir. Hormonal değişiklikler ve geçici kanama vücutta kan dolaşım hızını arttırır.

Bu dönemde karnınız büyümeye başlar.

Meme uçlarının rengi koyulaşır ve damarlar derinin altında mavi çizgiler şeklinde görünebilir.

Üç Aylık Hamilelikte Anne Ve Çocuğunun Gelişimi

Hamileliğin üçüncü ayında, bebek artık fetüs olarak adlandırılabilir. İlk üçüncü ayın sonunda kemikler güçlenir. Bir çocuğun boyu ve kilosu bu ay içinde yaklaşık olarak 10 gram ve 3-4 cm uzunluğundadır. Bir amniyotik sıvı içindeki yüzen bir embriyonun nörolojik sistemi, muazzam bir büyüme yaşar. Birçok organ büyümeye devam eder. Üçüncü ayın ikinci haftasında, beyin nöronu haline gelen sinir hücreleri gelişmeye başlar, ancak üçüncü ayda sinir, sindirim, kardiyovasküler ve üreme sistemlerinin yeni yeni temelleri atılır.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler