Kişilere baş ağrısının çok daha ötesinde acı veren ve çoğu zaman farklı sıkıntılar ile birleşerek vücutta seyreden rahatsızlıklardan biridir. Migren atakları kişilerin günlük hayatını oldukça olumsuz bir biçimde etkilemektedir. Özellikle mide bulantısı ve göz kararması gibi semptomların da eklenmesi ile beraber durum çok daha sıkıntılı bir hale gelmektedir. Migren türleri ile alakalı olarak dikkate alınması gereken al başlıklar şu biçimde sıralanmaktadır;

  • Auralı migren, Aurasız migren, Ağrısız Aura
  • Migrenöz vertigo, Baziler migren

Botoks tedavisi bu migren tiplerinin birçoğunda işe yaramakta ve oldukça olumlu gelişmeler vaat etmektedir.

Toksinin Kullanım Geçmişi: Botulinum toksininin hem kozmetik hem de tıp sektöründe kullanılmasının yaklaşık olarak 40 senelik bir geçmişi bulunmaktadır. Bu seneler içerisinde gerekli olan deneyler ve kontrollerin yapılması sebebi ile kişilerin herhangi bir sıkıntı çekmeden ve yan etkilerden olabildiğince az muzdarip olarak migren ağrılarından kurtulması mümkündür. Botoks kapsamında kullanılan Botulinum toksininin toplamda elde edilmiş ve isimlendirilmiş 7 türü bulunmaktadır. Bu işlemler sırasında en sık kullanılan tür ise A türüdür.

Migrenin Botoks ile Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Migrenin botoks tedavisinde kullanımı ile alakalı olarak bilinmesi gereken temel unsurlar şu biçimde sıralanmaktadır;

  • Migren tedavisinde kullanılan ağrı kesicilerin bir süre sonra kişiler üzerinde etkisizleşmeye başladığı görülmektedir. Tam da bu noktada botoks devreye girmektedir. Ağrı kesicileri sürekli olarak kullanmak yerine botoks tedavisi ile 6 ayda bir gerekli odak noktalarına bu toksinin zerk edilmesi tedavinin ana mantığıdır. Bu tedavi ile migren ataklarının 6 ayda en fazla 2 defa görülmesini sağlayabilirsiniz. Bu migren atağı sayısının yaşayan ve anlayan kişiler için oldukça az olduğu da ayrıca belirtilmelidir.
  • Migren botoksunun etkinliğini sürdürdüğü süre boyunca herhangi bir ağrı kesici kullanmaya da gerek kalmayacaktır. Bir genelleme olarak bu botoks uygulamasının 6 ayda bir yapılması gerektiği bildirilse de etkinin 7 ya da 8 aya kadar sürdüğü kişiler de bulunmaktadır.

editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler