Hamilelik, bir kadının vücudunda bazı değişikliklere neden olur. Vücut şekli, ağırlık, hormon düzeyleri ve kan hacmi gibi farklı bölgelerde değişiklikler gözlemlenir. Bu durumların bir sonucu olarak farklı semptomlar (semptomlar) da ortaya çıkar. Bahsettiğimiz belirtilerden biri hamilelik sırasındaki iştahsızlıktır ve bu hamilelik dönemlerinde ortaya çıkabilir. Hamilelik sırasında anoreksi sorunu ile birlikte gıda kokusuna aşırı duyarlılık, mide ekşimesi, bazı yiyeceklere karşı isteksizlik görülebilir.

Hamilelik sırasında yemek yiyememe veya anoreksi, gebeliğin ilk aylarında ortaya çıkabilir, herhangi bir zamanda çeşitli belirtiler görülebilir, bu bir problemdir. Kusma ve bulantı gibi durumlar hamileliğin erken döneminde başlar ve iştah açar. Gebe kadınlarda anoreksi belirtileri, birçok annede olduğu gibi, gebeliğin 4. haftasında ortaya çıkabilir.

Hamilelikte İştahsızlık Ne Zaman Başlar?

İlk 3 ay; Anne adaylarında anoreksi sorunu, mide bulantısı ve kusma ile birlikte gelişir. Gebelerin yaklaşık olarak % 80’i, özellikle sabahları, bulantı ve kusma ile birlikte iştahsızlık problemi yaşar, sıklıkla hamileliğin ilk 3 ayında gözlenen, kokuya karşı artan hassasiyet bir etkendir.

İkinci 3 ay; Gebeliğin en önemli aşaması olan bu dönem, fetüsün ihtiyaç duyduğu besinleri alması için özellikle önemlidir. Gelişen rahim iştah kaybına neden olur ve sindirim sistemi yavaşlar ve kabızlığa neden olur.

Son 3 ay; Büyüyen bir bebeğin rahimde daha fazla alana ihtiyacı vardır. Sonuç olarak, sindirim sistemi üzerindeki baskı kalır ve iştahsızlık devam edebilir.

Hamilelikte İştahsızlığın Nedenleri Nelerdir?

Mide bulantısı: Mide bulantısı, hamileliğin erken evrelerinde ortaya çıkan anoreksi nedenidir. Çoğunlukla sabah olur, ancak bazı anneler gün boyu da yaşayabilir.

Hormonal değişiklikler: Rahimde hamilelik sırasında bebeğin gelişimini desteklemek için bazı değişiklikler meydana gelir. Progesteron hormonu uterusun mukoza zarını kalınlaştırır, ancak bu hormonun artması iştah kaybına neden olabilir.

Kabızlık: Hamilelik sırasında demir takviyeleri ve artan progesteron seviyeleri kabızlığa neden olabilir.

Stres ve sıkıntı: Gebeliğin herhangi bir döneminde ortaya çıkan stres ve sıkıntı, iştahsızlığa neden olabilir.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler