bebeklerde nezleye ne iyi gelir, Bebeklerin vücut dirençleri bizimkilerden çok daha düşüktür. Bu nedenle bizim rahatlıkla atlatabildiğimiz hastalıkları onlar yüksek etki görerek sürdürürler. Bir bebeğin hastalığı vücudundan atması ne kadar zorsa virüsün yayılmasına yardımcı olması da o kadar kolaydır. Bu yüzden bebeklerde nezle belirtilerine rastlandığı anda tedavi için zaman kaybedilmeden doktora gidilmesini öneriyoruz. Eğer nezleyle birlikte çocuğun ateşi çok yüksek derecelere çıkmışsa ve yaptığınız işlemlere rağmen düşmüyorsa acil doktor müdahalesi gerekiyor demektir.

Bu yazımızda sizlere ilk olarak bebeklerde nezle belirtileri adında uzun bir liste hazırlıyoruz. Bundan sonra ise bebeklerde nezleye ne iyi gelir sorusunun cevabını uzun ve detaylı bir şekilde vermiş bulunmaktayız. Doktora gitmeden önce, hastalık henüz ilk aşamalardayken bebeğinize evdeyken, kendiniz de yararınızın dokunabileceği şeyler yapabilir, verebilirsiniz. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi yaptığınız müdahalelere rağmen bir iyileşme yoksa doktora gitmeyi ihmal etmeyin.


Bebeklerde Nezle Belirtileri

* 37 derece ve üstü ani ateş basması görülüyorsa
* Bebek huzursuz ve sancılı ise
* Kucağınıza aldığınızda ağlıyor ve adaleleri kasları ağrıyorsa
* Bebeklerde baş ağrısı var ise
Bebeklerde kuru öksürük gözleniyorsa (Özellikle bu durumda öksürük kesici ilaçlar ve şuruplar verilmemelidir. ABD de yapılan bir araştırmada gripli bebeklere verilen öksürük giderici ilaçların bebeklerin yaşamlarını riske attıkları gözlemlenmiştir.)
* Bebeklerde burun akıntısı görülüyorsa

Bebeklerde nezleye ne iyi gelir?

Her ne kadar çok basit görünse da nezleye en iyi gelen şey çocuğun salgılarının sulandırılması ve varsa ateşinin düşürülmesidir. Bebeğini emziren anne emzirme sıklığını artırabilir. Salgıların sulandırılması için en iyi ilaç sudur. Ayrıca buhar yapmak da mukozaları nemli tutacağı için yararlıdır. Buruna serum fizyolojik içeren damlalar damlattıktan sonra burun temizleme pompası yardımıyla burun içinde biriken salgıları temizlemek bebeği burundan nefes almasına yardımcı olacaktır. Bu işlemi özellikle uyku ve yemek öncesi yapmak iyi olur. Ayrıca uyku öncesi banyo yaptırmak burun tıkanıklığının azalmasını ve bebeğin rahatlamasını sağlar.

Tüm viral hastalıklar gibi nezlede de ilk 48 saat süresince yüksek ateş görülebilir. Bu durumda bebeğinizi ince giydirin, ılık bir banyo yaptırın. Çok huzursuzsa ve ateşi 38°C’ın üzerinde ise ateş düşürücü ilaç verebilirsiniz. İki aydan küçük bebeklerde ateş önemli bir rahatsızlığın belirtisi olabileceğinden ateş düşürücü vermekten kaçınmalı ve herhangi bir şey yapmadan önce doktora danışılmalıdır. Ateş düşürücüleri doktorunuzun önerdiği doz ve sıklıkta kullanmaya özen göstermelisiniz.

Nezle ile beraber görülebilecek öksürüğün evde tedavisi için 1 yaşından büyük çocuklara 1-2 tatlı kaşığı ballı limon, 4 yaşından büyük çocuklara lolipop, boğaz pastilleri verilebilir. Ayrıca doktora danışılarak içinde Dextrometorphan adlı bir aktif madde olan bir öksürük şurubu da kullanılabilir. Gece yatmadan önce burnun temizlenmesi ve yatağın baş kısmının biraz yükseltilmesi de çocuğunuzun rahat uyumasını sağlayacaktır.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler