sevgiliyle yapılabilecek aktiviteler, Çoğu ilişkinin hüsranla sonuçlanmasının en büyük nedeni yapılan aktivitelerin artık bir monotona bağlamasıyla birlikte ortaya çıkan sıkıcılıktır. Çift birbirinde daha fazla heyecan ve hareketlilik görmediği takdirde ona karşı beslediği ilgiyi kaybetmeye başlar. En kötü şartlarda, her hafta bir kez farklı aktiviteler yapmayı denemelisiniz. Peki ne yapılabilir? Bu yönde çok fazla aldık bu vakte kadar sizlerden. Bu yazımızda da sizlere sevgilinizle birlikte haftanın bir günde nasıl zaman geçirebileceğinizi, neler yapabileceğinizi detaylı bir şekilde aktarıyoruz.

1. Sinema ve Televizyon müzesini gezin

Beyoğlu’nda Galatasaray lisesinin yanındaki Yeni Cami Sokak’ta bulunan bu müze sinema ve özellikle yeşilçam tutkunları için bulunmaz bir nimet. Girişler 10 lira, Adile Naşit, Kemal Sunal, Ayhan Işık gibi ünlü yeşilçam yıldızlarının heykelleri, bir çok set ekipmanı, fotoğraflar ve türevi nesnelerin olduğu yer. Pazar günleri gitmeyin, kapalı.

2. Milongo gecesine katılın

Tango müziğini dinlemek kadar tango dansını yapmak da zevklidir. Çoğu dans kursunun düzenlediği Milonga gecelerihem sizin için değişik bir deneyim hem de eğlenceli bir aktivite olacak. Bu gecelerin giriş ücreti 20TL.

3. Sualtı Akvaryumu gezin

Sualtının ilginç yaratıklarını sualtı parklarında gezerek keşfedebilirsiniz. Tehlikeli köpek balıkları, ahtapot ve vatoz balığı gibi ürkütücü sualtı canlılarına eminiz hiç bu kadar yakın olmamışsınızdır.

4. Boğaz turu yapın

İstanbul’un tadı en güzel denizde çıkar. Deniz kokusuna doya doya Ortaköy ve ya Eminönü’nden boğaz turu yapmanın bedeli 12 TL.

5. Hamama gidin

Geze geze yoruldunuz ve terlediniz. buyrun sizi Türk hamamına alalım.

6. Tophanede nargile için

Önce tophaneye gidin, daha sonra nargile için. Geleneksel bir adet olan nargilenin zararının farkındayız ama bir kerelik keyif yapma hakkınız var. Kaç kere dünyaya geleceğiz değil mi? Tophane’nin meşhur nargilesinin tadını çıkarın. Nargilenin fiyatı 15 TL.

7. Masumiyet Müzesi’ni gezin

Orhan Pamuk’un kitabını okuyanları duyar gibiyim. Kitapla birlikte betimlenen bu mekan sizin için oldukça keyifli olacak. Girişin 15 lira olduğu bu müzenin kitabı ise 23 lira.

8. Bisiklet turu atın

Caddebostan ile Kartal arasında bir bisiklet turu yapın, 1 saatliği 2 lira olan bisikletlerle birlikte hem spor yapabilir hem de sahili gezerek biraz rutin hayatın girdabından uzaklaşabilirsiniz.

9. Moda sahilinde piknik yapın

Anadolu Yakası’nın kültür sanat semti Moda’nın sahilinin tadını kitap ve ufak atıştırmalıklarla yapacağınız piknik keyfiyle çıkarabilirsiniz. Yaz ayında çay ve kitabınız, Kış ayındaysa sıcak sahlepinizle kitap keyfi yapabilirisiniz.

10. Yalova’ya gelin

Listemizin son bölümünde kışları sessiz sakin, yazları ise hareketli olan bu şehre gelebilirsiniz. Pendikten 6-7 liraya, Yenikapı’dan 15 liraya bulabileceğiniz deniz otobüsü biletleriyle gezintinize başlayabilirsiniz. Yalova da şehir merkezinde trafik ışıkları yoktur, yayalar yola adımını attığı an araçlar durur. Biraz olsun gerginlikten uzaklaşabilirsiniz.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler