Hindistan Cevizi Yağı Yararları

4 Haziran 2020 tarihinde eklendi, 215 kez okundu.

Hindistan cevizi yağı Asya’nın tropik meyvesi olan Hindistan cevizinden yapılır.  Beyaz bölgesinin kurutulup soğuk sıkım yapılması ile üretilir. İçerisindeki vitaminler ile besin değeri yüksektir. Hindistan cevizi yağı yararları ile çok farklı alanlarda kullanılabilir. Önceki yıllarda çok bilinmese de şimdi ki yıllarda değeri artmaya başlamıştır. Ayrıca kendine has kokusu olan Hindistan cevizi çok sevilen bir kokuya sahiptir. Hindistan cevizi yağı yararları ise hem kozmetik alanda hem sağlık alanında çeşitlidir.

Hindistan Cevizinin Yüze ve Cilde Faydaları

İçerisinde bulunan E vitamini sayesinde ciltteki lekeleri azaltır. Ayrıca yaraların izinin giderilme süresini hızlandırır. Gözaltı şişkinliklerini alır. Cildi sıkılaştırır ve gençleşmeyi sağlar. En önemli özelliği ise cildi nemlendirmesi ve ciltteki nemi tutmayı sağlamasıdır. Ciltteki yağ dengesini dengede tuttuğu için sivilce oluşumunu da engeller. Yağ ve nem dengesini kazanmış cilt bu sebeple parlak bir görünüme sahip olur. Ayrıca Hindistan cevizi yağı tam bir saç bakım kremidir. Doğal olarak kullanılabilen bu yağ ile saç maskesi veya bakım kremi olarak kullanılabilir.

Hindistan Cevizi Nasıl Kullanılır

Makyaj yaptıktan sonra bir pamuk yardımı ile makyajınızı Hindistan cevizi yağı ile silebilirsiniz. Yağ ile temizledikten sonra cildinizi suyla da arındırın. Ayrıca az bir yağ miktarını banyo ettikten sonra tüm cildinize sürebilirsiniz. Yeterli miktarda sürülen yağı cildiniz kısa sürede emecektir. Saç bakımında ise ceviz büyüklüğünde alınan Hindistan cevizi yağını saçlarınızı yıkadıktan sonra sürüp 10 dakika bekletin. Bekleme işlemi olduktan sonra saçınızı durulayın. Durulanmış saçınız daha yumuşak ve parlak olacaktır.




Sponsor Reklamlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git