Gebelik dönemi çok hassas bir dönem olduğu için hem kendinizi hem de bebeğinizi korumanız gereken bu dönemde oldukça titiz davranmanız gerekir. Anne adayı için her anlamda yeni bir dönem olan gebelikte yapılan her hareket ve eylemden bebeğin de etkileneceği unutulmamalıdır. Bu nedenle anne adayları öncelikli olarak bebeklerini düşünerek hareket etmeli ve bu nedenle bazı eylemlerden uzak durmalıdır.

Gebelikte Beslenme, İlaç Kullanımı ve Alkol En Önemli Konular

Gebelik döneminde sağlıklı beslenmek en çok dikkat etmeniz gereken konulardan biri olacaktır. Çok yemek tüketmek değil, sağlıklı besinler tüketmek önemlidir. Bu nedenle düzenli kilo almaya ve aldığınız bu kiloların sağlıklı besinlerden geldiğine emin olmalısınız. Özellikle bol su içmeli, yürüyüş yapmalı ve bedeninize çok dikkat etmelisiniz.

Hamilelikte ilaç kullanımı en hassas konulardan biridir. Çünkü aldığınız ilaçlar artık bebeğinizi de etkileyeceği için öncesinde kullandığınız pek çok ilacı artık kullanamayacak duruma gelebilirsiniz. Ağrı kesici gibi günlük hayatta çok sık kullandığınız ilaçları bile almadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.

Gebelik esnasında alkol, sigara ve benzeri maddelerden kesinlikle uzak durulmalı, hatta mümkünse bunların tüketildiği ortamlara da girmemelisiniz. Hijyen kurallarına öncelik vermeli ve eğer kedi besliyorsanız kedi dışkısıyla temas etmekten de kaçınmalısınız. Tüm kurallara dikkat ederseniz daha sağlıklı bir gebelik geçirecek ve kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler