ilişkinizde iletişim sorunu mu var, Bir ilişkinin yürümesi için çiftin arasındaki iletişimin oldukça güçlü olması gerekir. İlişkiyi bir kenara bırakın, sıradan arkadaşlık için bu durum gereklidir. İletişim sorunundan kaynaklı olan ayrılıklar bir süre sonra iki tarafın da pişmanlığıyla sonuçlanırken bunun önüne geçmek için sorunun cereyan etmesini beklememeniz gerekiyor. Biz de bu yazımızda ilişkinizde iletişim sorunu olup olmadığını tespit etmenize yardımcı olacağız toplam 6 ana madde altında.

Karşınızdaki kişiyi dinlememek ilişkide yapılan en büyük hatalardan biri. Partneri her söz aldığında konuşmasını kesen biri iletişim kurduğu kişiye yanlış mesaj gönderir. Dinleme becerinizi geliştirerek partneriniz konuşurken, onun sözünü kesmek yerine kendi fikirlerinizi belirtmek için sözünü bitirmesini bekleyin.

Öfkenize çabuk yenik düşüyorsanız, bu partnerinizle iletişiminizi etkileyebilir. Yenik düştüğünüz öfke duygularınızı net ifade etmenize engel olurken partnerinizin duygularını incitirsiniz. Bunun dışında herkes kendi davranışlarından ve tepkilerinden sorumludur ve ilişkinizin iletişim sorunlarını çözmek için bu davranışı çözmeniz gerekir.

Yalnızca kadınlara özgür bir davranış olarak yansıtılsa da erkekler de “dırdır” edebiliyor. Dırdır etmek partnerinizle olan iletişimiz açısından oldukça zararlı bir davranış. Eğer biri sürekli partnerini takip ederek ona aynı talepleri bağırarak söylüyorsa isteklerini partnerine iletmede pek başarılı olamaz. Dırdır şeklindeki söylenmelerde kişi kendi mesajını ifade edemezken, partneri de bir mesaj alma ve cevap verme davranışında bulunmaz.

Partnerinizi görmezden gelmek de pek başarılı bir iletişim şekli değil. Eğer problemi çözmek istiyorsanız, üzgüb olduğunuz zamanlarda partnerinizle konuşmamak istediğiniz sonuca ulaşmanızda etkili omayacaktır. Bu davranışla yalnızca kendinizi ve mutluluğunuzu sabote edersiniz.

Üzgün olmanız size asla partnerinizin duygularını incitmek üzere kötü sözler söyleme hakkını vermez. Kaba sözlere başvurmayın ve saygılı olun! Her şeyden once söz konusu olan sizin sevdiğiniz insan. Bu nedenle biraz daha empati kurmayı deneyebilirsiniz.

Elbette her çift bazı konularda anlaşmazlık yaşar ve tartışmak oldukça doğaldır. Fakat partnerinizle tartışırken kendinizi düzgünce ifade etmeyi öğrenmelisiniz. Sevgilinize karşı takınacağınız kavgacı tutum sizi bir sonuca ulaştırmak yerine kavganızı uzatıp büyütecektir. Bunun yerine kavgacı tutumdan uzaklaşıp, ortaya koyduğunuz sorun oluşturan konuları düzgün bir biçimde tartışmaya çalışın.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler