Uykuda sıçrama birçok insanın başına gelen bir olgudur. Farkında olmadan istem dışı yaptığımız bu olay özellikle halk arasında kişinin rüyasında kabus görmesiyle ilişkilendirilir fakat durum bu kadar basit olmayabilir.

İnsan vücudunun uykuya daldığı esnada karşılaşılan ve kasılmalar sonucunda ortaya çıkan sıçramalar tıp dilinde Myclonic olarak adlandırılıyor. Bu sıçramaların sebebi ise tamamen psikolojik. Eğer çok nadiren bu şekilde sıçrayarak uyanıyorsanız çok da endişe edecek bir durum yok. Ancak sıçramaların şiddeti artarsa o zaman bir nöroloji uzmanına gitmenizde fayda olabilir.

Uykuda sıçramanın sebeplerinde genele baktığımızda genellikle karşımıza çıkan şey yoğun ve stresli iş temposu oluyor. Örneğin gün içerisinde yaptığınız bir işten ya da genel olarak zaten yoğun bir işte çalışıyorsanız uykuda sıçramayı normal olarak değerlendirmek mümkün. Günlük iş, yol, yaşam stresi, sıkıntılar, kaygılar ve endişelerin dışa vurumu uykuda olabilir. Uzmanlar bu durumu da gayet normal değerlendiriyor.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler