Pamukçuk hastalığı her annenin korkulu rüyasıdır. Fakat evde tedavisinin olmaması ağır ve geçmeyen bir hastalık olduğu anlamına gelmez. Peki pamukçuk neden oluşur, pamukçuğun tedavileri nelerdir, tekrarlanmaması için ne yapılmalıdır? Bebeklerde pamukçuk oluşumu bebeğin günlük yaşamında yutkunmasına ve doğal olarak da beslenmesine doğrudan etki edecektir. Bu yazı da aklınızda kalan bir takım sorulara beraber cevap vereceğiz.

Pamukçuk Nedir, Neden Oluşur?

Özellikle yeni doğmuş bebeklerde görülen bu hastalık yanaklarda, damakta ve dilde sıklıkla görülmektedir. Bir mantar çeşidi olan pamukçuk hastalığı antibiyotiğin içerisinde bulunan bazı maddelerin tükürük bezleriyle etkileşime geçmesi durumudur. Yanaklardaki tükürük bezlerine dokunulması bu hastalığı daha çok tetikler. Bu yüzden bebeğin ağzını kontrol etmek için bile olsa elinizi bebeğin ağzına sokmamanız ve en kısa sürede doktora götürmeniz tavsiye edilir.

Pamukçuğun Tedavisi ve Tekrarlanmaması  İçin Alınacak Önlemler

  • Öncelikli olarak doktora danışmanız gerekmektedir.
  • Çocuğunuzu emzirmeden önce meme ucunuzu temizlemeniz ,
  • Çocuğun ağzına mikrop kapacağı şeyler almasını önlemeniz,
  • Ellerinizi yıkayıp, parmağınızı pudra şekerine batırarak pamukçuk olan yere sürmeniz ,
  • Bebeğinizi anne sütüyle beslemeniz ,
  • Doktorunuzun önerdiği basit damlaları hastalık geçse bile kullanmanız,
  • Bebeğinizin doktor kontrolünü aksatmamanız,

Hastalığı bir nebze geçirmenize ve tekrarlanmamasına yardımcı olacaktır.

Pamukçuk Hastalığını İlerletecek Yanlışlar

Bebeklerde pamukçuk oluşumu olarak bilinen hastalıkla ilgili yapılan açıklamaların dışında tedavi yöntemlerinin kullanılması son derece yanlıştır. Çok uzun zamandan beri pamukçuk hastalığının tedavisi ağzı karbonatla silmek olduğu bilinir. Fakat karbonat yararlı mikropları da yok eder ve hastalığın ilerlemesini sağlar.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler