Anne, çocuğunu 9 ay karnında taşıyan, onu kendi sütüyle besleyen, gerekirse çocuğu için bütün fedakarlıkları yapabilecek durumda olan, kendinden önce çocuğunu düşünen kadınlara denir. Bir insanın canı yandığında, düştüğünde, korktuğunda ya da paniklediğinde söylediği ilk kelime anne’dir. Hayattaki ilk dokunuşların sahibi de annelerdir. Çocukların ergenlik dönemleri duygu değişimlerinin olduğu, sürekli agresifliğin yaşandığı bir dönemdir. Bu dönemlerde insanlar en yakınına, annesine, bile karşı gelebilir. Ayrıca annelerinde sinirlendiği, çocuklarına kızdığı ya da kötü zamanlar geçirdiği dönemler olabilir. Annem çok sinirli, neden? diye herkes hayatında bir kere de olsa mutlaka düşünmüştür. Peki, bu sinirlenmelerin nedenleri nelerdir?

Annelerin Sinirli Olma Nedeni

Anneler ile çocuklar arasındaki mesafe büyüme ve ergenlik dönemleri boyunca sürekli değişim göstermektedir. Bazen çok yakın olurken, bazen de uzaklaşmalar yaşanmaktadır. Anneler çocuklarına neden sinirlenir?

  • Çocuğun kendi odasını toplamaması, evdeki işlere yardım etmemesi anneleri sinirlendirebilir. Özellikle çalışan anneler için eve gelip evde de temizlik, yemek, ev idaresi gibi şeylerle uğraşması ve çocuklarında bu konuda annelerine yardımcı olmamaları onları daha da sinirlendirecektir.
  • Sürekli internette ya da telefonda oyun oynayan çocuklar da anneleriyle sık sık tartışabilirler. Küçük yaşlarda çocukların verilen ödevleri yapmak yerine oyun oynaması anneleri kızdırabilmektedir.
  • Ergenlik dönemlerinde hem kız hem de erkek çocuklar değişik tarzlardan, kıyafetlerden ve saç şekillerinden hoşlanabilmektedir. Fakat genelde bu tarzlar tuhaf diye adlandırılır. Anneler de çocuklarının kıyafetlerine, zevklerine ve saç modellerine karışabilir. Bu nedenle anne ve çocuk arasında çatışmalar çıkabilir.
  • Arkadaş seçimi herkes için çok önemlidir. Hiçbir anne çocuğunun serserilerle arkadaşlık kurmasını ya da çocuğunun kötü yola düşmesini istemezler. Çocuklar bunları o dönemde anlamasa da ilerde annelerinin neden böyle düşündüğünü çok iyi anlayacaktır.

editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler