Saçlarda Beyaz Oluşumunun Nedenleri

İnsan tabiatındaki yaşlanma ile ilerleyen yaşlarda saçlarda beyazlama olmaktadır. Fakat yaşlandıkça saçlar beyazlar inanışı son zamanlarda yok olmaya başlamıştır. Çünkü yapılan araştırmalar genetik faktörler, stres, üzüntü ve çevresel faktörler gibi günlük hayatta karşılaştığımız pek çok neden saç yapısında bozulma yaratarak saçlarda erken beyazlamaya neden olabilmektedir.

Saçlarda Beyazlamayı Geciktiren Doğal Karışım

Genetik faktörlerin yanı sıra stres veya üzüntü gibi birçok etkenin saçlarda beyazlamaya sebep olduğunu belirtmiştik. Özellikle bayanlar tarafından saçta beyazlamayı önlemenin, beyazlamayı geciktirmenin ya da saça iyi gelen karışımların olup olmadığı merak edilmektedir. Yapılan araştırmalar saçlara mükemmel etki eden ısırgan ve ceviz yaprağı karışımı ile saçlara bakım yaparak beyazlaşma da geciktirilebilmektedir. Merak edenler için saça iyi gelen ve beyazlamayı önleyen soğan kabuğu-ceviz yaprağı karışımı tarifi:

  • 1 adet kırmızı soğan kabuğu
  • 2 yemek kaşığı ceviz yaprağı
  • 2 yemek kaşığı ısırgan yaprağı
  • 2 yemek kaşığı çekirdekleri ile beraber kara üzüm
  • 1 yemek kaşığı biberiye
  • 4 bardak su

Saçlarda Beyazlamayı Engelleyen Karışımın Yapılışı

Saçlar bayanların güzelliğini tamamlayan en önemli unsurdur. Saçlarına bakım yapmayı seven bayanlar için yukarıda malzeme listesi verilmiştir. Bir tencereye suyu ve bütün malzemeleri ekleyerek 15 dakika kaynatmak gerekmektedir. Kaynayan karışım biraz dinlenmeye bırakılır. Sonrasında bu karışımla saça masaj yapılarak güzelce yedirilir. Sonrasında saçlar ılık su ile yıkanmalıdır.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler