Parlak, ışıldayan ve sağlıklı bir cilde kavuşmak için pahalı kremlere ihtiyaç yoktur. Bunun için günde sadece birkaç dakika ayırmak yeterli olmaktadır.

Cilt Temizliğine Dikkat Etmek

Doğal ve sağlıklı bir cilt için sabah ve akşam ayıracağınız birkaç dakika yeterlidir. Gün içerisindeki toz ve makyajdan, gece ise biriken yağlardan arındırmak için cildi mutlaka temizlemek gerekmektedir. Cilde bastırmadan hafifçe ovalayarak yapacağınız bu işlem temizleyici kremler ve jellerle yapılmalıdır.

Ciltteki Suya Dikkat

Günlük su tüketimi hayati ihtiyaçlarımızı karşılamanın yanında cildin güzelliği ve sağlığı içinde çok önemlidir. Cildin susuz kalması kırışık, çatlak ve deri rahatsızlıklarına neden olmaktadır. Bu açıdan günlük 8-10 bardak su tüketimi vücudumuzu dış etkenlere karşı koruyan cildimizi doğal yollardan nemlendirmek için gereklidir. Ayrıca cilt üzerinde ince bir tabaka oluşturarak dış faktörlere karşı cildi nemlendirici kremlerle nemlendirmek gerekmektedir.

Günlük Uyku Düzenini Korumak

Cilt üzerinde düzensiz uykunun çok etkisi bulunmaktadır. Gerekli uykuyu alamayan ve dinlenemeyen hücrelerde iyileşme mekanizmalarında bozulmalar, kırışıklıklar, gözenek yapısının bozulması, tırnaklarda kırılmalar ve saç dökülmeleri meydana gelmektedir. Bu açıdan cilt sağlığını ve cilt güzelliğini korumak ve devam ettirmek için mutlaka günlük 8 saat uyumak gerekmektedir. Ayrıca sebze, meyve ve protein ağırlıklı beslenmek ve şeker ve karbonhidrat tüketiminden uzak durmak gerekmektedir.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler