Ev dekorasyonu herkesin hayatının merkezini oluşturan yaşama alanlarının nitelikli ve şık mobilyalar ile döşenmesi olarak tanımlanabilir. 2020 yılının belirleyici özelliği, hepsi başlı başına ayrı tarzları simgeleyen mobilyaların bir araya gelmesi ve büyük resmin ayrı fakat uyumlu parçalarını oluşturmaları üzerine kurulmasıdır.

Bu büyük resmi oluştururken dikkat edilmesi gereken nokta cesur olunmasıdır. Bize cesur olma seçeneğini sunan 2020 yılını iyi değerlendirilmeli ve kesinlikle klasik temalardan uzak durulmalıdır ve evler modern bir bakış ile dekore edilmelidir. Klasik tonları ve aksesuarları kullanmayı bir kenara bırakmalı ve aykırı renk tonlarını ilginç aksesuarlar ile tamamlanmalıdır. 2020 de modern country stilinin etkisini göz ardı etmek büyük hata olur. Bu sene en çok karşılaşacağımız stillerden bir tanesi olan modern country stiline göre dekore edilmiş evlerde asıl disiplin şudur; eskitilmiş veya nostaljik bir görünüme sahip olan mobilyaların modern parçalar ile kombinlemek. Bir diğer değişle hem zıt tarzları yan yana kullanarak hem de karşıt renkleri yan yana kullanarak göze hitap eden bir kontrast yaratmaktır. Bu kulağa bir nebze uçuk gelse de uygulandığı zaman elde edilecek sonuç göz alıcı olacaktır.

Örneğin indigo mavisi rengi bir koltuğun yanına yerleştireceğiniz sehpanızın üzerine parlak turuncu bir aksesuar seçmek odanızın görünümünü tamamen değiştirecektir. Ya da yeşil bir döşemeye sahip oturma grubunuzu parlak renklere sahip yastıklar ile kombinlemek 2020 ev dekorasyonu trendini yakalamak için atılacak en akıllıca adımlardan biri olacaktır. Bu aşamada kullanılacak yastıkların tarzları tamamen ev sahibine bağlı çünkü yastıklar ile ilgili genel geçer moda akımının bu senede değişmeyeceği aşikar gözüküyor.

2020 ev dekorasyonunun en belirgin özelliği ise sıcacık bir renk. Bu rengin adı Marsala. Marsala asıl olarak İtalya’da bulunan bir şehrin adıdır ve renk adını şehirde üretilen şaraplardan almıştır. Marsala rengi kızıl ve kahve tonlarının birleşiminden oluşan göz alıcı bir renk tonudur. Ne kıpkırmızı bir renge sahiptir ne de kahverenginin ağır havasını taşımaktadır. 2020 yılının rengi seçilen Marsala ev dekorasyonu trendinin belirleyicisi olacak gibi durmaktadır. Gerek aksesuarlarda gerekse günlük oturma gruplarında, sandelyelerde veya masalarda sıkça Marsala rengine rastlayacağız. Yılın rengi olan marsalaya ev dekorasyonunda yer vermek en azından renk açısından sizi klasik tarzın bir adım ötesine geçirip günü yakalamanızı sağlayacaktır. Bu rengi metalik veya zıt tonlarla kombinleyerek dekorasyonunuzu tamamlamak ise, evinizi 2020 ev dekorasyon trendine tamamen entegre olmuş bir ev haline getirecektir.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler