Hayatımızın her alanında sınavlara tabi tutuluyoruz. Okuldaki sınavlar bir yana bir de daha iyi bir lise de okumak için sonrasında daha iyi bir üniversite de okumak için. Tabi bunlar yeterli mi hayır. Arkasından alanımızdan atanmak için KPSS,ALES, YDS derken tam işi başlamışız bir bakmışız görevde yükselme sınavları falan. Bu sınav stresi aileleri etkilediği gibi çocukları da oldukça etkiliyor. Ailenin beklentileri, çevre faktörü, arkadaşlar derken yeri geliyor çocuklarımız sınavlarına odaklanamıyorlar bile. Kızınız üniversite sınavına girecek ve siz üniversite sınavına girecek olan kızıma nasıl yardımcı olabilirim diye kara kara düşünüyorsanız gelin bakalım neler yapabiliriz.

Yapabileceklerimiz

Üniversite sınavına girecek olan kızıma nasıl yardımcı olabilirim

  • Zaten yeterince stres altında olan çocuklarınızla tartışmaya girmeyin ve onları aşağılamayın.
  • Çocuklarınızı küçümsemeyin.
  • Yapamadıklarını yüzüne vurmayın bunun yerine neden yapamadığını sorgulayın ve daha iyi nasıl yapabilir bunun için birlikte kararlar verin ve uygulayın.
  • Başka çocuklarla kıyaslama yapıp onların özgüvenlerini kırmayın.
  • Girdiği üniversite sınavında başarılı olamadığı takdirde dünyanın sonu gelecekmiş gibi konuşmalar yapmayın.
  • Sürekli neyi nasıl yapacağını söylemeyin. Üniversite sınavına girecek olan bir genç elbette ki sorumluluklarının farkında olacaktır. Çalış diye diretmeyin o ne zaman çalışacağını bilir. Sizin zorunuzla test kitaplarının başına oturduğu zaman verim alabileceğini düşünmeyin. Bunun yerine ona ders yapması için baskı yapmak yerine güzel bir dille aslında onu düşündüğünüz için onun iyi ve kaliteli bir hayat yaşaması için böyle yaptığınızı anlatın.

editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler