gençlik yogası, Şimdi biz bayanların işine fazlasıyla yarayacak, hatta erkeklerin bile dikkatini çekecek bir güzellik, gençlik sırrını açıklayacağız sizlere. Yoga bildiğiniz gibi Doğu kültüründen çıkmış ve tüm dünyaya yayılmış bir rahatlama, kendine gelme çalışması. Bunun farklı dallarıyla ayrılmasıyla birlikte bize de güzelleşmek adına yeni şanslar doğmaya başladı. Gençlik yogası adı verilen ve Amerika’yla birlikte Avrupa’da sıklıkla kullanılan yoganın detaylı anlatımını aşağıda sizlere gerçekleştirdik. Günde 10 dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır bunu yapmanız için; her gün yapınız.

Nedir?

Güzellik yogası birçok sağlıklı yaşam sistemlerinden alınmış ve kombine edilmiş, hem sağlık hemde güzellik için yapılan bir komple çalışmadır. Güzellik cilt yüzeyi ile sınırlı değildir. Sadece görünüşte güzel görünmek için yapılan bir çalışmada değildir. Aynı etkiyi içerden dışarıya doğru yapmak da gerekmektedir.

1. ALIN MASAJI

Ana sinir sistemimiz alnımızda bulunuyor. Onun için yukarıya doğru masaj yapacağız. Orta parmakla ve yukarı doğru. Ama bastırmadan çok hafif. Bu sinir sistemini uyarmak için. Yüz kaslarınız gevşeyecek ve rahatlayacaksınız. (Bunu ve diğer egzersizleri en az günde 3 kez yapın.)

2. KAŞ KALDIRMA

Kaş kaldırma egzersizini yaptığımızda direnç göstermiş oluyoruz. Direnci kaşların üzerine koyuyoruz. Sonra yukarı ve yana doğru bastırıyoruz. Üç hareketi de aynı anda yapıyoruz. On saniye bekliyoruz. On saniye hem nefes tutuyoruz hem de hareketi yapıp bırakıyoruz.

3. GÖZ ÇEVRESİ

Bütün yüz kaslarına yönelik yapmak için, önceden gözlerinizi mümkün olduğu kadar çok açıyorsunuz. İşaret ve baş parmağınızla tutuyorsunuz. Direnç içinse, üçüncü parmak yukarı doğru olacak. Göz çevresindeki çizgileri halletmek içinse karşıya bakıyorsunuz ve on saniye bekliyorsunuz. Bu arada nefesinizi de tutuyorsunuz.

4. DUDAKLAR İÇİN DOĞAL SİLİKON

Dudaklarınızı içeri doğru çevirin, küçük “u” yapın. Küçük “u” dan sonra gülerek büyük “O” yapıyorsunuz.

5. GIDIK İÇİN

Arkanıza yaslanın, düz oturun ve çenenizi öne çıkartın. Diliniz içerde,üst damağınıza yapıştırın. Çeneyi öne doğru uzatın on saniye bekleyin.

6. KAZAYAĞI HAREKETLERİ

Önce gözlerinizi tamamen açıyorsunuz. Baş parmaklarınızın iç kısımlarını, tam gözün kenarına koyuyorsunuz. Diğer dört parmak serbest. Sonra karşıya bakıyorsunuz, on saniye bekliyorsunuz ve bırakıyorsunuz.

7. YİNE DUDAKLAR

İkinci kalem egzersizinde kalemin ucunu dişlerinizin arasında tutacaksınız ve dudaklarınızı kalemin en uzak noktasına kadar, yapabildiğiniz kadar uzağına temas edin. O şekilde on saniye kadar kalın. Kalem hareketleri 20’şer kere yapılmalı.

8. DUDAKLAR İÇİN

Dudağınızla kalemi tutacak ve çevireceksiniz. Bu arada çenenizi öne doğru uzatacak, yanaklarınızı da gülermiş gibi kaldıracaksınız.

9. KAŞIK HAREKETİ

Üst dudağınızı tam kaşığın ucuna koyun. Sonra alt dudağınızla biraz daha uzak tarafa doğru itin. Mümkün olduğu kadar uzağa. Sonra aşağı doğru uzatın. Sonrada kaşığı yukarı kaldırın. Yukarı kaldırırken iki saniye bekleyin ki yanaklarınızı sıkıştırmış olun.

10. BALON HAREKETİ

Burundan nefes alıp, ağızdan balona nefes verin. Ilk günler elma kadar, ikinci hafta greyfrut, sonraki hafta daha büyük şişirin. Ve nefesinizi bırakın sakın yutmayın. Akciğerleri açıyor ve yanaklar çalışıyor.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler