BU YIL MAKYAJDA TRENDLER

Kadınların makyajı giyecekleri kıyafet kadar önemli. bu yüzden makyaj trendleri her yıl düzenli olarak değişir. Modaya yön veren tasarımcıların defilelerinde sergiledikleri kıyafet kadar ilgi gören makyaj stili aslında bir anlamda o yılın trendini de oluşturuyor diyebiliriz. Peki her yıl farklı bir boyut alan defilelerden günlük hayata yansıyan 2016 yaz makyaj modası neler bir bakalım.

Yok gibi, doğal

2016 yaz makyaj modası tamda yaza uygun bir konsepte yazın o bol denizli, güneşlenmeli ferah havasına uygun doğal hatta yok gibi. Yok gibi dediğimize bakmayın aslında bir makyaj yapımında uygulanacak her ürün var ancak daha natürel tonları. Fondöteninden kapatıcısına aydınlatıcısından allığına her şey kullanılıyor fakat daha bronz tonları ve bunun yanında kullanılan far ve rujunuzun rengini mümkün olduğu kadar teninize yakın tonlarda seçmelisiniz.

Göz kalemi uzun bir aradan sonra tekrar trend

Makyaj trendlerini yakından takip edenler bilirler eyeliner moda olduğundan beri göz kalemi out olmuş bu tekniği kullananların çoğu göz kalemi sürmeyi gerek görmemişti. Ancak bu yıl göz kalemi tekrar trend oluyor. ve abartılı bir göz makyajı değil de daha doğal bir göz makyajının temelini oluşturuyor.

Takma kirpik ve rimel

Bu kadar doğallığın yanında biraz abartı şart bu yüzdendir ki uzun zamandır trend olan ve hiçbir bayanın vazgeçmek istemediği e hatta kimisinin bu işlemi yapmadan sokağa çıkmadığı takma kirpik ve bol rimel modası devam ediyor. 70’lerin twiggy’sinden ilham alınan bu teknik daha önümüzdeki bir çok yıl trend olacağa benziyor.

Aydınlatıcı

2016 yaz makyaj modası hakkında son ekleyeceğimiz konu ise aydınlatıcı. Yüzü olduğundan daha canlı ve parlak gösteren bu teknikte yılın trendleri arasında.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler