ramazanda hurma yemenin yararları, Ramazanın kuşkusuz en sembolik yiyeceklerin bir tanesi hurmadır. İslam’a göre kutsal kabul edilen, Hz. Muhammed tarafından da orucu açmamız öğütlendiği yiyecek hurma, maalesef ülkemizde yetişmiyor ve Arap ülkelerinden ülkemize geliyor. Birçok türü olan bu hurmanın türüne göre kendine has yararları bulunabilir. Ancak her hurmada bulunan genel yararlar da var. Biz de bu yazımızda sizlere bir bakıma hurmanın faydalarını aktaracağız. İftarı hurmayla açmakla birlikte bir sünneti yerine getirmenin aksine sağlığınıza da katkıda bulunuyorsunuz.

• Hurmanın lif oranı çok yüksektir. Lifi yüksek demek mide bağırsakta sünger etkisi gösteren demektir. Bu durumda hurma midede sünger gibi şişip yer kaplayacağı için aynı zamanda da tokluk hissini oluşturacaktır.

• Yüksek lif aynı zamanda bağırsakları çalıştıran, kişiyi kabızlıktan kurtaran demektir.

• Biz genelde iftarda hurma yemeyi alışkanlık haline getirmişizdir. Ancak sahurda da tüketilecek 2 adet hurmanın günlük tok kalma süresini uzatmaya etkisi olur. Özellikle yoğurtla birlikte yenirse kan şekerini daha iyi kontrol altında tutar.

• Hurma iyi bir ara öğün seçeneğidir aslında. Ikindi ara öğününde yoğurtla birlikte veya 5-6 tane çiğ bademle birlikte tüketildiğinde akşam yemeğinde kendinizi daha iyi kontrol edersiniz ve daha az acıkırsınız.

• Hurma içerdiği A ve B gurubu vitaminleri nedeni ile hem sinir sistemine hem de görmeye çok iyi gelir.

• İçerdiği meyve şekeri olan Fruktozun susama hissini arttırarak daha çok su içmeye sevk ettiği biliniyor. Bu doğrultuda süt veren anneler için de süt salgılanmasını arttırdığını söyleyebiliriz.

• Her bir hurma ortalama 20 kalori içerir. Dolayısı ile porsiyon kontrolü yapmak çok önemli. Bir kerede 3 adetten çok yememek gerekiyor. Daha yüksek miktarlarda yemek her yiyecekte olduğu gibi hurmada da kilo artışına neden olabilir.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler