makyaj malzemeleri nasıl temizlenmeli, Ne kadar doğallık o kadar güzellik demek olsa da, makyaja da muhtaç olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmemiz gerekiyor. Makyaj malzemesi ve ürünü seçerken cildimizle uyumlu olup olmadığına mutlaka dikkat etmeliyiz, bunun yanı sıra makyaj malzemelerini temiz kullanmak ve saklamak gerekiyor. Her makyaj malzemesinin temizliği tabi ki aynı şekilde yapılmıyor. Biz de bu yazımızda sizlere makyaj malzemelerinin nasıl temizlenmesi gerektiğini, her farklı makyaj malzemesiyle anlattık.

Tüp kremler

Eğer kavanoz ya da kapta satılan kremlerden kullanıyorsanız, elinizi kaba her soktuğunuzda içeri bakteri taşıyorsunuz. Aynı şey saç maskeleri, cilt temizleyiciler ve kabın içinde bulunan diğer tüm güzellik malzemeleri için geçerli. Tüpte ya da pompalı kavanozlarda satılan kremleri tercih edin ve bir adım ileri giderek kreminizi bir makyaj pamuğuyla alıp o şekilde kullanın. Böylece bakterilerden korunmuş olacaksınız.

Kurumuş Maskara

Maskara fırçanızın içindeki boyayı daha fazla alması için, fırçayı pompalar gibi maskara tüpünün içine her soktuğunuzda içeri hava basıyor ve farkında olmadan maskaranın kurumasına yol açıyorsunuz. Kuruyan ve havayla temas eden maskaranız bakteri üretmeye verimli hale geliyor. Maskara tüpünün içinde üreyen bakteriler kirpiklerinize de bulaşıyor. Maskaranızı 3 ayda bir değiştirin ve kurumamasına özen gösterin.

Hapşırmak

Zararsız gibi görünse de, makyaj yaparken hapşırdığınızda ağzı açık olarak önünüzde duran bütün malzemelerinize bakteri bulaştırmış oluyorsunuz. Makyaj yaparken hapşıracağınızı hissettiğinizde hemen başka bir odaya gidin ve güzellik malzemelerinizi bakterilerden koruyun.

Ruj

Sadece rujlar için değil tüm dudak ürünleri için geçerli bir madde… Yemek yedikten hemen sonra dudağınıza ruj sürdüğünüzde yemek artıklarının dudağınıza ve kullandığınız ürüne bulaşmasına neden oluyorsunuz. Bakteriler rujun yüzeyinde yaşar ve tekrar dudağınıza sürdüğünüzde cildinize bulaşır. Bakterilerden sakınmak için yemek yedikten sonra dudağınızı güzelce temizleyin ve rujunuzu temiz dudaklarınıza uygulayın.

Paylaşmak

Makyaj malzemelerinizi başkalarıyla paylaşmak bakteri ve mikropların bulaşmasına davetiye çıkarıyor. Kozmetik mağazalarındaki tester ürünleri de asla direk olarak yüzünüze uygulamayın. Alacağınız ürünleri elinizde denemeniz doğru rengi seçmeniz için yeterli. Çok yakın arkadaşınız bile olsa makyaj malzemelerini kullanırken dikkatli olmalısınız. Birbirinizin cildindeki en basit kızarıklık, akne ve iltihaplar bile bulaşıcıdır ve cildinizde hiç beklemediğiniz reaksiyonlara yol açabilir. Özellikle de uçuk mikrobu yapışkan lipstick ve rujlarla cildinize bulaşıp sizi uğraştırabilir.

Makyaj malzemeleriniz dökülmeye ve etrafa bulaşmaya müsait yapıdadır.

Zamanla kirlenmesi kaçınılmaz olan makyaj çantanızı belirli aralıklarla temizlemelisiniz.
Bu sayede en azından çantanızın içinde oluşacak bakteri ve mikroplardan kurtulmuş olursunuz. Yalnızca çantanızı değil kullandığınız ürünleri de temizlemelisiniz. Rujların kapakları, krem formlu farlar, pudra ve fondötenlerinizi bulunduğu kapların içlerini de bulaşmış makyaj ürünlerinden arındırın.

Fırçalar

Tüylü şeyler bakteri ve mikropların barınması için mükemmel bir zemin. Özellikle de bir fırçayı birkaç ürünü uygularken kullanıyorsanız! Her ürünü uygulamak için ayrı fırça kullanırsanız en azından hem fırçalarınızın mikrobu birbirine bulamayacak hem de kullandığınız ürünler daha uzun süre temiz kalacak.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler