Anne adaylarının en dikkat etmeleri gereken konulardan biridir doğuma kadar ki beslenme süreci. Dengeli ve sağlıklı beslenme hayatın belirli dönemleri yerine hayatın genelinde özen gösterilmesi gereken bir konu olması gerekmektedir. Fakat hamilelik dönemi daha özel bir süreçtir. Bu nedenle bu süre zarfından bayanların ekstra özen göstermeleri gerekir.

Ne Yemeli Ne Yememeli?

Hamilelik dönemi bayanların en özel dönemlerindendir. Bu süreyi hem bayanların hem de bebeklerin sağlıklı geçirmesi açısından dikkatli olmaları gerektiği her ortamda vurgulanmaktadır.

Bu dönemde yedikleriniz kadar yemediklerinizde önemlidir.

Neleri yemeli? Öncelikle haftada en az 2 gün balık yenilmedir. Bebeğin beyin gelişimi açısından da balığın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Et, tahıl, meyve ve sebzeler orantılı bir şekilde tüketilmelidir.

Doğru bir beslenme planı yapılarak bir gün içinde alınması gereken tüm besin kaynakları tüketilmelidir. Bunların yanı sıra ceviz, badem, fındık gibi kuruyemiş grupları da tüketilmelidir. Su tüketimi doktor kontrolünde arttırılmalıdır. Günde en az 2litre su tüketmek hamilelik evresinde yeterli olmayacaktır bu nedenle en az 3-3,5 litre su tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Neleri yememeli? Yenilmemesi gereken besinlerin ilk sırasında hazır ve donmuş gıdalar gelmektedir. Kendi sağlığını ve bebeğinizin sağlığı için bu tarz yiyeceklerden uzak durmalısınız.

Asitli içecekler, alkol tüketilmemesi gereken içecekleri gurubunun başında yer alır. Bunlara sigarayı da eklemek gerekir. Hamilelik dönemi ve sonrası emzirme döneminde sigara kullanılmaması gerektiği tüm uzmanlarca üstünde durulan bir konudur.

Tüm bunlara dikkat etmeniz halinde hem fazla kilo almadan sağlıklı bir hamilelik geçirebilir hem de sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilirsiniz.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler