Hamileliğin fiziksel belirtileri, Eşinizle ilişkiye girdikten sonra hamile olup olmadığınızı test etmemiş olabilirsiniz. Eğer bu aklınıza bile gelmemişse eğer hamile kalmışsanız zaman içerisinde zaten belirtileri ortaya çıkacaktır. Bu belirtiler hem fiziksel hem de duygusal olarak yansıyor anne adayın.a Biz de bu yazımızda sizler için hamileliğin fiziksel belirtileri adında uzun bir liste hazırladık ve ay ay değerlendirdik. Hangi ayda karşınıza hangi belirtinin çıkacağını görerek önceden hazırlıklı olabilirsiniz zorlu gebelik dönemine.

1.Ay
Fiziksel Değişimler

Son adetiniz geldiyse, hamile değilsiniz demektir. Önce bundan emin olmanızı tavsiye ederiz.
Yumurtlamadan sonra, sperm ve yumurta birleşir ve rahme doğru yolculuklarına başlarlar. Adetiniz birkaç gün bile olsa geciktiyse, hamile olduğunuzdan şüphelenmeye başlayabilirsiniz. Bu durumda, bir gebelik testi alın. Fakat gebelik testlerinin her zaman %100 doğru sonuç vermediğini de unutmayın.
Duygusal Değişimler
Yumurtlamadan iki hafta sonrasına, hamilelik testi yapacağınız zamana kadar beklemek duygusal olarak yıpratıcı olabilir. Eğer hamile kalmak için uğraştıysanız, duygularınızın sevinç ve korku arasında gidip geldiğini görmek sizi şaşırtabilir.
2.Ay
Fiziksel Değişimler

Adet olmadığınız andan hemen sonra, hamile olup olmadığınızı öğrenmek için, bir kan ya da idrar testi yapabilirsiniz. Bu şekilde kesin bir sonuç alabilirsiniz.
Başlangıçta birçok kadın gibi mide bulantısı, kusma yaşayabilir ve kendinizi inanılmaz yorgun hissedebilirsiniz. Bütün bu belirtilerin yanında, adet olacakmışsınız gibi hissedebilir, hafif kramplar yaşayabilirsiniz. Bunların hepsi normal belirtilerdir.
Duygusal Değişimler
Henüz ikinci ayda olduğunuz için, gerçekten hamile olduğunuza inanamayabilirsiniz ve hatta bazı zamanlar kolaylıkla hamile olduğunuzu unutabilirsiniz, bu çok normal ve birçok kadının başına gelen bir durum. Bunun için suçluluk duymayın.
3.Ay
Fiziksel Değişimler

Hamileliğiniz sabah bulantıları, yorgunluk ve cinsel isteksizlik gibi belirtiler göstermeye devam edecektir. Fakat bu belirtiler, gebeliğinizin ilk üç aylık döneminden, ikinci üç aylık dönemine geçerken sona erecek veya azalacaktır.
Karnınızdan şu anda belli olmasa da, üçüncü ayın sonunda rahminiz, kalça kemiğinizin daha üzerine çıkmış olacaktır.
Göğüsleriniz büyüyebilir, göğüslerinizin daha dolu ve hassas olduğunu hissedebilirsiniz. Areola bölgesinin (meme başı çevresi) renginin bu ayda biraz koyulaştığını fark edebilirsiniz.
Duygusal Değişimler
Hamileliğin bu noktasında bebeğinizin sağlığı için endişelenmeniz normaldir. Eşiniz de hamileliğiniz konusunda aynı endişeleri taşıyor olabilir. Rahat olmaya ve eşinizden de destek alarak, bu endişelerden kurtulmaya çalışmanızı tavsiye ederiz.
4.Ay
Fiziksel Değişimler

Geçen aya kıyasla kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. Plasentanız gebelik hormonları üretmeye başladığından, kendinizi ikinci üç ayda daha iyi hissetmeniz doğaldır.
Bazı kadınların hamileliği bu ayda karınlarından belli olur, ancak çoğu kadın henüz hamile kıyafetlerine ihtiyaç duymaz.
Gebelik süresince vücudunuz daha fazla kana ihtiyaç duyduğu için kalbiniz daha hızlı atacaktır.
Duygusal Değişimler
Karnınız yabancı insanların fark edeceği kadar büyümediği için kendinizi mutsuz hissedebilirsiniz.
Dördüncü ayda, hamilelik fikrine, tam olarak alışmaya ve kabullenmeye başlayacaksınız. Bundan dolayı psikolojik olarak da anne olmaya hazırlanacaksınız.
5.Ay
Fiziksel Değişimler

Rahminiz, göbeğinize ve göbek deliğinize ulaştığından karnınız daha da şişecek ve bebeğinizin hareket ettiğini hissetmeye başlayacaksınız.
Gebelikte, böbrekler daha fazla çalıştığı için daha sık tuvalete gidiyor olacaksınız.
Beşinci ay, sizi rahatsız eden birkaç belirti dışında hamileliğinizin keyfini çıkarmaya başlayacağınız dönemdir.
Duygusal Değişimler
Bebekler ve doğum hakkında bir şeyler öğrenmek için araştırmalara başlayacaksınız.
Eşiniz de bebeğin hareketlerini hissetmeye başladığı için, bu onun hamileliğe bakışına yepyeni bir boyut kazandıracaktır.
6.Ay
Fiziksel Değişimler

Artık bebeğinizin hareketlerini daha kolay hissedebiliyorsunuz. Bebeğiniz daha sık ya da daha düzenli hareket etmeye başlayacaktır.
Mideniz sık sık ekşiyorsa, daha az ve daha sık yemek yemeye gayret edin ve midenizi bozan yiyeceklerden sakının.
Braxton Hicks kasılmaları adı verilen alıştırma ve yalancı doğum kasılmaları yaşayabilirsiniz.
Bu ayda birçok kadın, aşırı yorgunluk hissi ve üçüncü üç ayın belirtileri başlamadan önce, kendilerini çok iyi hissettiklerini söyler.
Bu dönemde, erken doğumun belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak için araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.
Duygusal Değişimler
Bu noktada muhtemelen hamileliğinizin keyfini tam olarak yaşıyorsunuz.
Garip rüyalar görmek, hamilelikte sıkça rastlanan bir durumdur. Bu rüyalara fazla önem vermeyin.
7.Ay
Fiziksel Değişimler

Son üç aylık dönemin belirtileri kendini hissettirmeye başlamış olabilir. Bu belirtiler arasında sırt ağrısı, uyku problemi ve gebeliğin son döneminin pek de hoş olmayan diğer belirtileri ortaya çıkacaktır.
Göbeğiniz hızla büyüyor! Şekli değişiyor. Bu dönemde bebeğinizin tekme attığını göbeğinizden fark edebilirsiniz.
Vücudunuz kendini doğuma hazırladığı için eklemleriniz gevşemiş gibi hissedebilirsiniz, bunun sebebi vücudunuzun relaksin adı verilen hormonu salgılamasıdır. Bu hormon salınarak yürümenize neden olacaktır.
Duygusal Değişimler
Doğum hakkında endişelenmeye başlamış olabilirsiniz. Düşüncelerini ve deneyimlerini öğrenmek için doğum yapmış kadınlarla konuşmak işinize yarayabilir. Öğrenebildiğiniz kadar çok şey öğrenmeye devam edin. Bir emzirme kursuna ya da doğum kursuna yazılın ve bebek bakımı hakkında bilgi edinmeye çalışın. Böylece, endişelerinizi en aza indirebilirsiniz.
8.Ay
Fiziksel Değişimler

Bu son döneme girdiğinizde, çok çabuk yorulduğunuzu hissedebilirsiniz. Bazı kadınlar bu dönemde gün boyunca uyuyabildiklerini ancak geceleri uyumakta zorlandıklarını söylerler. Bazıları bunun, sizi gelecek günlerdeki uykusuz gecelere hazırladığını söyler. Fırsat bulduğunuz her an kestirmeye çalışın ve vücudunuzu dinlendirin.
Kendinizi gerçekten rahatsız hissedebilirsiniz. Hissettiğiniz acıyı hafifletmek için yoga ve hafif egzersizler yapmayı ya da yüzmeyi deneyebilirsiniz.
Bebeğiniz artık iyice kalça kemiğinizin içine doğru girdiği için, sık sık tuvalete gitme ihtiyacı duyabilirsiniz.
Duygusal Değişimler
Doğum yaklaştıkça annelik yeteneğiniz hakkında endişelenebilirsiniz. Bunu engellemek için, eşinizle, duygusal ve fiziksel olarak, yaklaşan doğumla başa çıkmanın yolları hakkında konuşun ve gebelik ve doğum danışmanınızdan tavsiyeler alın.
9.Ay
Fiziksel Değişimler

Karnınızın ne kadar büyüdüğüne inanabiliyor musunuz? Genellikle rahim kasık kemiğinden itibaren 40 santimetreye kadar büyüyebilir.
Vücudunuz doğuma hazırlandığı için birçok kasılma yaşayabilirsiniz.
Göğüsleriniz de emzirme için son hazırlıklarını yapıyor. Memelerinizden süt sızabilir.
Sık sık doğumun başlayıp başlamadığından endişe edebilirsiniz.
Duygusal Değişimler
Emzirme konusunda kendinize güvenin. Unutmayın ki ebeveynlik uzun bir dönemin yalnızca bir kısmıdır. Her gün bebeğinizin keyfini çıkarın ve işleri yavaştan alın. Zamanla bütün sorun ve endişelerinizin üstesinden gelip, harika bir anne olacaksınız.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler