hafızayı güçlendirmek için, Yaş 30’u geçtikten sonra insanın beyni daha fazla gelişim göstermez ve gittikçe hücre kaybetmeye başlar; bu da direkt olarak hafızamızı olumsuz yönde etkiliyor. Eğer ki bir de kronik unutkanlık gibi bir hastalığınız bulunuyorsa genlerinizde taşıdığınız, daha erken yaşlarda bile hafıza konusunda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. 60 yaşından sonra gelen unutkanlık sendromları ise sağlıksız beslenen her insanın başına gelebilecek bir şeydir. Siz her şeyi garanti altına almak için genç yaşlarınızdan itibaren hafızanızı güçlendirmeye yönelik önerilere kulak verin. Bu yazımızda sizlere tam 11 tane hafıza güçlendirici öneride bulunduk.

Kesinlikle Stresten Kaçının
Uzun süreli stres, beyne ciddi hasar verir. Mutlaka ezberlemeniz gerekenleri zor hale getirir. Mümkünse bunu önleyin ve daha rahatlamaya çalışın.

Odaklanın

Eğer yeni bir şey öğreniyorsanız bunu mutlaka yapmanız gerekiyor. Gerçekten o işi/dersi öğrenmeniz gerekiyorsa, Telefonunuz kapatın, müzik çalarınızı kenara bırakın ve Facebook profilinizi 10 dakikada bir kontrol etmekten vazgeçin. Belkide o odaklanma sayesinde hayatınızda ciddi bir iş yapmış olacaksınız. Odaklanmamak ezber işleminin en büyük düşmanıdır.

Fantastik Kitaplar Okuyun

Okuyacağınız bu türden kitaplardaki karakterleri o esnada bir hayal gücünüzü de kullanarak yeni yerlere monte edin. Bunu yaparken, karaktere dokunduğunuzu ya da hissettiğinizi farz edin. Hayal gücünüzü kullanmak hafıza sarayının temel kuralıdır.

Nimonik Okuma Gerçekleştirin
Nimonik, hafıza geliştirme işleminin en yardımcı öğrenme tekniğidir. Bu teknik, bir takım hatırlatıcılarla bilgilerin hafızadan daha kolay çağrılması hedefler. Nimonik çok özel bir tekniktir ve hemen hemen yetişkin herkes tarafından, özellikle başarılı olmak adına herkes tarafından gerçekleştirilen bir eylemdir.

Beyin Egzersizleri Gerçekleştirin

Herkesin beyni, Dünya Hafıza Şampiyonası’na katılacak kadar yeteneklidir. Beyin egzersizleri yapabileceğiniz 3 ana yol ise, Sudoku oynamak, uzun bir rakamı ezberlemek ve tabiiki sıkı bir matematik meraklısı olmak.

Yeteri Kadar Uyuyun

Günde en az 7 saat uyumak, yapacağınız bir işi, öğrenmeniz gereken bir dersi beyne depolayacak kadar yeterli bir süre. Tam olarak ne kadar uykuya ihtiyacınız olduğunu, uyku düzeninizi takip ederek öğrenebilirsiniz. Akıllı telefon uygulamaları, internet siteleri bu raporu elde etmenize yardımcı olur.

Sağlıklı Beslenin

Sebzeler, meyveler, deniz ürünleri, yeşil çay veya kırmızı şarap (aşırıya kaçmadan, günde 1-2 bardak) birçok çalışmalarda hafıza artırabilir.

Formda Kalın

Vücudunuzun sağlıklı ise, beynin çok daha çalışır. Her gün yapacağınız 20 dakikalık fitness tarzı egzersizler hafıza sarayınızı ciddi anlamda güçlendirir.

Kendi Hafıza Sarayınızı Oluşturun

Bir bellek sarayı oluşturarak hatırlamanız gereken bilgileri burada saklayabilirsiniz. En kullanışlı ve yaygın olarak kullanılan teknik yukarıda da değindiğimiz Nimonik’lerdir. Vücudunuzun sağlıklı ise, beynin çok daha çalışır. Her gün yapacağınız 20 dakikalık fitness tarzı egzersizler hafıza sarayınızı ciddi anlamda güçlendirir.

Hafıza Artırma Tekniklerini Anlatan Kitaplar Okuyun

Moonwalking with Einstein, How to Develop a Brilliant Memory Week by Week veya The Art of Memory kitaplarını tercih edebilirsiniz. Araştırdığınız konuya özel kitaplar okumakta faydalı olabilir.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler