Ölümcül hastalıkların arasında tedavisi tam olarak bulunamayan en büyük rahatsızlık kanserdir. En zararlı kanser türlerinde ise birinci sırada akciğer kanseri, hemen ardından ise göğüs kanseri gelmektedir.

Kanser hastalıklarından son günlerde kurtulmanın ve sağlığınıza kavuşmanın oranı oldukça artmıştır. Bu oranda en çok etkili olan şey ise kanserin ilk aşamalarında kanser olup olmadığınızı anlaya bilmenizdir. Yani erken tanı kanseri önlemek için en önemli koşullardan birisidir. Kanserle mücadele birimlerinde bu hastalığın önüne geçenlerin arasında en fazla yüzdeyi erken tanı ile tedavi birimine yatmış olan hastalar almaktadır.

Meme kanseri ölümcül bir kanserdir ama erken tanı ile bu hastalığın önüne kolaylıkla geçilebilmektedir.

Peki meme kanseri nasıl anlaşılır?

Meme kanseri olup olmadığınızı kendiniz dahi teşhis edebilirsiniz. Göğsünüzde meydana gelen yersiz değişiklikler, meme altınızda yada çevrenizde oluşan hafif şişlikler yada süt bezleri gibi kendinizin de meme kanserini fark edebileceğiniz tanıları vardır. Bunun dışında en yakın sağlık kuruluşundan mamografi çekilerek doktorunuzdan meme kanserinizin olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Meme Kanseri Çeşitleri Nelerdir?

Meme kanserinin birden fazla çeşidi vardır. Oluş yerleri ve oluş biçimlerine göre ayrılırlar. İlk olarak süt bezlerinin içinde olanlardan bahsedelim. Süt bezinin içinde oluşan kanser şekli bir memede yada her iki memede görülebilir. Bir yada birden fazla oluşabilirler. Meme kısmından bazen elle hissedilebilecek kadar koltuk altına doğru ilerleyebilir.

Meme kanseri meme dışında başka organlarda da oluşabilir. Bu tarz meme kanserine Metastatik meme kanseri adı verilir. Meme dışında akciğer kemikler yada karaciğerde oluşabilir.

Meme kanseri ne zaman görülür?

Hiç doğum yapmamış olan bayanlarda yada ilk doğumunu 35 yaş üzerinde yapmış olan bayanlarda meme kanseri görülme olasılığı daha fazladır. Bazen genetik bir rahatsızlıktan dolayı anneden de çocuğuna geçebilir. Menopoza girdikten sonra aşırı alkol alımı büyük göğüslere sahip olmak meme knseri olma riskini arttırabilir.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler