Domuz eti, dünyada pek çok ülke tarafından kırmızı et ürünlerinden sayılan ve tüketilen bir et çeşididir. Ne kadar temiz ortamda bakılırsa bakılsın domuz adı verilen hayvanlar, kendi pisliklerini yiyerek beslenirler. Bu sebeplerden ötürü bu hayvanlar biyolojik yapıları da göz önünde bulundurulduğunda çok büyük ölçüde antikor üretirler. Domuz etinin ayrıca da kolesterol ve lipid içerdiği de bilinir. Bu açıdan da domuz eti insan sağlığı açısından oldukça zararlıdır. Domuz etinde çok ileri düzeyde büyüme hormonu bulunduğu da bir gerçektir. Bunlardan başka domuz etinin birçok konuda zararları da vardır.

Domuz Eti Neden Zararlıdır?

  • Domuz etini sürekli tüketen toplumlarda bu ette bulunan ileri derecede ki büyüme hormonu nedeni ile ileri derecede kilo alımı ve zamanla oluşan şekil bozuklukları görülür. Ayrıca eller, ayaklar ve burunda büyüme daha fazla olmaktadır.
  • Domuz etinin insan sağlığına zararlı olan başka bir yönü ise ette bulunan trişin denen parazit türüdür. Bu parazit türü zamanla insanın kalp aslarına yerleşerek ciddi sorunlara yol açmaktadır. Bu nedenle domuz eti tüketen bu toplumlarda trişin paraziti kapma ve ölüm riski bulunmaktadır.
  • Domuz yağında bulunan sutoksin adı verilen madde lenf bezlerinde şişme, iltihaplanma gibi hastalıklara neden olmaktadır.
  • Domuz etinde yoğun olarak bulunan kükürt, eklemlerin iltihaplanmasına ve kireçlenmesine neden olur. Bu nedenle hızlı bir şekilde eklemlerde eklemlerde bozulma ve yumuşama görülür.
  • Domuz etini hızlı ve yoğun bir şekilde tüketen toplumlarda yine çok hızlı olarak yağ depolanması görülür.
  • Ayrıca büyüme hormonunun çok fazla olması nedeni ile domuz eti, kanserli hücrelerin de çoğalmasına neden olur.
  • Erkek domuzların ileri yaşlarda kanser oldukları da ispatlanmıştır.
  • Ayrıca domuz etinde bulunan histamin, imtizadol adı verilen maddelerin deride çeşitli alerjik reaksiyonlara sebep olduğu bilinmektedir. Deride yarattığı bu hassasiyet nedeni ile çıban, toplardamar gibi hastalıklar da görülmektedir.

editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler