diyete başlamadan önce yapılması gerekenler, Eğer istenmeyen kilolara sahipseniz ve geride bıraktığımız yaz sizin için cehennemvari bir hâlde geçtiyse eminiz ki şu anda kilolarınızdan kurtulmaya ant içmiş olmalısınız. Aklınıza ilk gelen şey diyete girmek ve spor yapmaktır büyük ihtimal. Ancak bunun öncesinde de yapmanız gereken şeyler bulunuyor. Biz de bu yazımızda sizlere diyete başlamadan önce neler yapılması gerektiğini aktardık. Unutmamanız gerekiyor diyetin işe yaraması için en gerekli şey hızlı bir metabolizmadır.

Hayat tarzınızın yaptığınız değişiklikleri desteklemesi gerekir. İnsanlar kilo verme konusunda çok hevesli davranıyor fakat yaptıkları planın uzun soluklu olabilmesi için hayat tarzlarıyla örtüşmeli. Kendi hayat düzenlerini ve onun getirdiği ihtiyaçları iyi analiz etmemliler. Örneğin uygulamak istediğiniz beslenme planı sürekli yemek yapmanızı gerektiriyorsa, 6 ay boyunca sürekli aynı tempoda yemek hazırlayıp hazırlayamayacağınızı düşünün.

Kilo verdiğinizde diyete son vermemelisiniz. Diyetisyen Lauren Slayton, ideal kiloyu koruma sorunundan bahsediyor. Mezuniyet günü için zayıflamak istiyor olabilirsiniz ama o gün diyetinizin bitiş günü olmamalı. Tabii ki, beslenme alışkanlıklarınız istenilen kiloya ulaştığınız zaman değişiklik gösterebilir fakat cipslere saldırmak yerine kilonuzu korumaya odaklanmalısınız.

Mükemmel olmanız gerekmiyor! Olumlu değişiklikler yapabilmek için kendinize şans verin. Bu değişiklikler küçük de olsa hayalinizdeki kişiden ne kadar uzak olduğunuzu düşünün. Önemli olan mükemmellik değil, ilerleme kaydedebilmek. Kendinize ” Bugün dünden daha iyi bir şey yapabilir miyim? diye sorun.

Kendinizi başkalarıyla kıyaslamak oldukça tehlikeli. Karşılaştırma tuzağına düşüp “Masadaki herkesten daha fazla yemek yiyorum” diye düşündünüz mü? “O neden benden daha hızlı kilo veriyor?” diye düşünmek yerine “Diyet planıma gerçekten sadık kalıyor muyum?” şeklinde kendinizi sorgulayabilirsiniz. Eğer eski alışkanlıklarınıza geri dönerseniz, verdiğiniz kiloların geri döndüğünü göreceksiniz.

Diyet yaptığınız süre ilerledikçe, kilo verme hızınız düşecek. Kilo verme planına başladığınız ilk haftalarda fazla kilo verebilirsiniz, ilerleyen haftalarda vücudunuz buna alıştığında kilo verme hızınız yavaşlayacaktır. Vücudunuz diyet yapmaya alıştığı zaman artık dışarı atılacak su fazlası bulunmaz ve tartı üzerinde verdiğiniz kilo daha az görünür.

Bir yiyecek sağlıklı olduğu için istediğiniz kadar yiyebilirsiniz diye bir çey yok! Acemi diyetçiler genellikle bu sorundan şikayetçi oluyor. Diyetisyen Beller’ın “Ama bu sağlıklı” sendromu adını verdiği davranışı engellemelisiniz. Besleyici ve sağlıklı oldukları için hiçbir yiyeceği sınırsız miktarda tüketemezsiniz. Beslenme planınıza fındık, badem, zeytinyağı gibi besleyici özellikler açışından muhteşem yiyecekler bulundurmanız oldukça iyi bir şey fakat kepekli ekmeği zeytin yağına batırıp yememelisiniz!


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler