botoks ve dolgu hakkında doğru bilinen yanlışlar, Botoks ve dolgu, biz kadınların ksuurlarımızı örtmek için en çok kulllandığımız bilim araçları arasında yer alıyor. Ne kadar bu ikisi hakkında korkulara sahip olsak da gelişen tıp sayesinde artık ikisinin de “uzman kişilerin elinde” sorunsuz ve güzelliğe güzellik katan unsurlar olduklarını biliyoruz. Ancak tabi ki körü körüne girişmeye de gerek yok. Botoks ve hatta dolgu için bile işlem uygulanmadan önce detaylı bir araştırma içine girmelisiniz. Biz de bu yazımızda sizlere botoks ve dolgu hakkında merak edilen soruları cevapladık.

Botoks hakkında yanlış bilinenler

Botoks uygulaması yapıldıktan sonra kırışıklıklarım daha da artar mı?

Bu kesinlikle yanlış bir bilgi hatta tam tersi botoks mimik kırışıklarında zamanı durduruyor. Yani botokslu olduğunuz sürece mimiklere bağlı kırışıklık yüzünüzde oluşmuyor. Tabi ki yer çekimine ve cildin yaşlanmasına bağlı kırışıklıklar oluşabiliyor ama mimiğe bağlı kırışıklıklar botoks sayesinde oluşmuyor. Botoksun etkisi geçtiğinde ise hiçbir şekilde daha kötüye gitme gibi bir şey söz konusu değildir. Aksine uzun süre botoks yaptıran insanların mimik kasları eskisi kadar güçlü olmuyor ve bu da botoksun etkisi tamamen geçtiğinde eskisinden çok daha az kırışmaya başlayacağınız anlamına geliyor.

Botoks yaptırmak için mutlaka bir kırışıklığın olması gerekiyor değil mi? Hiç kırışıklık yokken yaptırabilir miyiz?

Aslında botoksun faydalı uygulanma şekli hiç kırışıklık yokken yaptırabilmek. Çünkü bir kırışıklık tamamen oturduktan sonra yani cilde çok hasar verip, derin bir kırışıklık haline geldikten sonra botoksla bile tamamen açılamayabiliyor. Fakat siz fazla mimik yapan bir insansanız kırışıklığınız daha oturmadan botoksla kırışıklığın daha sonra sizi üzmesini engelleyebiliyoruz. Bu nedenle mimik kırışıklığı açısından tehlikeli olan kişiler botoksu yüz kırışıkları oturmadan yaptırmaya başlarlarsa daha iyi olur.

Botoks yaptırdığımda yüzümüzde şaşkın bir ifademi olacak? Bütün botoksluların yüzü aynı şekilde mi görülür?

Bu bilgiler tamamen şehir efsanesi. Botoks uygun dozlarda ve uygun anatomik noktalara yapıldığında mimikleri tamamen kaybetmeden kişiye duygularını gösterecek kadar mimik bırakarak yani sadece kırışıkları önleyecek kadar hafif bir mimik kaybıyla botoks yapmak mümkün. Bu da sonuçta daha doğal, botoks yapıldığı bile belli olmayan botoks uygulamaları anlamına geliyor. Kısacası korkmaya gerek yok, tamamen ifadesiz olmak, şaşkın ifade ve herkesin birbirine benzemesi diye bir şey yok.

Botokstan sonra korkulan Şeytan Kaş uygulaması diye bir şey var mı peki ?

Şeytan Kaş uygulaması botoksun tamamen yanlış dozlarda ve yanlış anatomik noktalara uygulanmasından kaynaklanıyor. Bir de botoks ilk çıktığında böyle bir moda vardı. Yani insanlar o kaş şeklini seviyorlardı. Artık her şey de doğallık trend olduğu için estetikte de doğallık ön planda. Herkes doğal gözükmek istiyor ve bu konuda çok haklılar. Kesinlikle Şeytan Kaş hedeflediğimiz bir uygulama değil. Şeytan Kaş, alnın orta bölgesinin bloke edilmesi, yan kısımlarının tamamen bırakılması yüzünden kaşların orta kısımlarının aşağı inip, yan kısımlarının aşırı derecede yukarı kalkmasıdır. Günümüzde botoks uygulamalarımızda çok daha az dozlar kullanarak kaşların doğal düzeyde kalmasını sağlayabiliyoruz.

Botoksun yan etkileri var mı?

Botoksun çok nadir görülebilecek alerjik reaksiyonlar dışında bir etkisi yok. Bu risk her ilaçta ve hatta çoğu ilaçta olabilir. Bunlar dışında doğru anatomik noktalara uygulandığında bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Dolgu hakkında sık sorulan sorular


Ördek dudak olmamak için dudak yapısı nasıl olmalı ?

Normalde güzel kabul edilen profil şudur; bir kadına yandan baktığımızda üst dudak alt dudaktan iki milim önde alt dudak çenenin en ilerde ki noktasından iki milim ilerde olacak. Bu profile uygun görüntüleri güzel olarak görüyor zihnimiz. Bu profilden ne kadar uzaklaşılırsa da güzel algımız bozuluyor. Ördek dudak; üst dudağın öne doğru çıkıntısının artmasıdır. Bunu bir uygulama hatası olarak düşünmemek, dolguyu yaptıran kişinin isteği olarak düşünmek lazım. Çünkü kişi kendisi abartılı bir sonuç istemeden bizim abartılı bir dudak dolgusu yapmamız mümkün değil. Çok abartısız, doğal, kimsenin fark etmeyeceği şekilde ufak bir değişiklik yapmamız da mümkün. Toplumda daha çok abartılı sonuçlar göz önünde olduğu için insanlar bunu görüyor ve bunun dudağı dolgulu demek ki bende dolgu yaptırsam böyle olacak diyor. Aslında çok sayıda dolgu yaptıran ama belli olmayan insan var.

Dudak hissini kaybediyor mu ?

Hayır, dudak hissini kaybetmiyor. Dolguların içinde genellikle lidokain isimli bir uyuşturucu madde var. İlk yapıldığında ağrı az olsun diye koyuluyor, belki birkaç saatliğine dudakta hissizliğe neden olabilir ama daha sonra bu hissizlik geçecektir.

Morarma oluyor mu?

Morarma çok nadiren olabilir. Eğer iğnenin ucu kılcal bir damara denk gelirse morarma olabilir dudakta. Onu da önlemek için künt uçlu enjektörler var, bunlardan kullanıyoruz. Bunlarla morartma ihtimalimiz normalden çok çok daha az orana düşüyor.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler