Boş gebeliği karmaşık bir tanım yerine basit bir şekilde ifade edilirse, gebelik kesesini oluşturan zarın içerisinde bebeğin gelişmesine olanak sağlayan evreyi barındırmaması durumudur. Boş gebelik ne zaman belli olur sorusuna verilecek yanıt, bazı süreçlerin izlenmesi ile olmaktadır.

Genel olarak bakıldığında adet kanalarının yaşanması ya da buna benzer şiddetli kanamalarda, bu tür vakalar görülebilmektedir. Boş gebelik evresini takip etmek için kesinin içerisinde yer alan bir Yolk Kesesi yapısı izlenir. Yolk kesesi eğer normal süreçlerde ilerliyorsa, boş bir gebelik hakkında genel bir fikir sahibi olunabilir. Yapılan ultrason kontrolleri de durumun net bir şekilde anlaşılmasına olanak tanımaktadır.

Erken Tanı ve Boş Gebelik Süreci

Boş gebelik süreçlerinden önce, temelde son adetin yaşanmasının üzerinden 5 hafta geçmesinin ardından ultrasonografi yapılır. Böylece bebek bu alanda ilk aşamaları görülebilmektedir. Bu yüzden boş gebelik ne zaman belli olur ile ilgili bebek görülemezse yaklaşık 1 hafta daha bir sürenin beklenmesi, bebek tanısı koymak için daha tutarlı bir kavram olacaktır.

Boş gebelik durumu aslında, babadan gelen spermin, yumurtayı döllemesi ve sonrasında rahim duvarına tutunması ile devam eder. Bunun sonrasında gebelik için uygun kese oluşur. Fakat bu kese içerisinde embriyonun olmaması, boş gebeliğin bir habercisi olmaktadır.

Boş gebelik nasıl anlaşılır konusu, tamamen yapılan ultrasonlar ile anlaşılır. Bu yüzden bir anne adayının bunun doğrudan tespit etmesi zor olmaktadır.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler