Ağlayan bebeklerin en temel ihtiyacı sarılmak, güven dolu sözlerle sakinleştirilmektir. Bu durumlarda kendi rahatımız için bebeği yatağımıza almamız alışkanlık yapabilir ve yaş ilerledikçe tekrar edebilir. Bu nedenle bebeğin rahatlatılması kendi alanında ve yatağında yapılmalıdır. Başı okşanan bir bebek şartları uygun olduğu sürece tekrar uykuya dalacaktır.

Bebeğin Kendi Kendine Uykuya Dalma Becerisini Geliştirilmesi

Kendi kendine uykuya dalamayan bebekler hangi yaşta olurlarsa olsunlar bir büyüğe ihtiyaç duyarlar. Kendinizi düşünün. Geceleri hiç uyanmıyor musunuz? Tabi ki herkes geceleri herhangi bir sebeple uyanır ve yoğun bir çaba harcasa da tekrar uykuya dalar. Bebeklerinde bu beceriye kavuşması için gerekli ortamı sağlamak ise ebeveyne düşmektedir. Bu aşamada

  • Son derece kararlı olmak,
  • Bunu bebeğe hissettirmek,
  • Şartları kurmak ve
  • Anne babanın bu duruma ortak katılım sağlamasını düzenlemek gerekmektedir.

Bebek emzik kullanıyorsa yatağa serpiştirilecek birden fazla emzik gece uyansa bile eline aldığı yeni emzikle tekrar uyumasını sağlayacaktır.

Anne ve babanın kendini her konuda olduğu gibi bebek bakımı konusunda da geliştirmesi ve bunu gerçekten yapmak istemesi işin en temel esası olacaktır. Genelde ilk çocuklarda bu daha zor olsa da ikinci çocuklarda hayat herkes için çok daha kolay olacaktır.

İdeal Uyku Ortamı Nasıl Sağlanabilir

Uyku ortamının ortalama olarak 20 derece civarında olması gerekmektedir. Odanın loş olması, hafif sallama hareketlerinin oluşabileceği yataklar bebekler için istenen uyku ortamının oluşmasını sağlayacaktır. Yatmadan önce pijamaların giyilmesi ve masal okunması gibi ritüeller bebeklerin ya da çocukların uykuya hazırlanması için bir giriş olarak görülebilir. Uykudan önce yapılan aktivitelerin de yavaşlaması ve ortamın hafif kararması zaten kendiliğinden uykunun gelmesini de sağlayacaktır. Herkese iyi uykular!


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler