Bir bebeğin hareket etmesi annesi için tarif edilemeyen bir duygudur. Bu duyguyu yaşamak ve tanımlamak, güzel hisleri de barındırır. Anne karnında bebek ne zaman hareket eder konusunda, ilk temel atılımlar 9. Haftadan itibaren başlamaktadır. Fakat anne bu hareketlenmeyi algılayamaz ve hissedemez. Hareketler sadece ultrasonlar üzerinde algılanabilir ve tespit edilebilir.

Böylece anne ve baba, bebeklerinin hareket ettiklerini görebilirler. Bu hareketlenme ise rahim sallandığı zaman görülen bebeğin refleksi halinde olan bir durumdur. Bebek bu aşamada 2 santim olduğu için bir hareket algısından söz etmek pek mümkün olan bir durum değildir. Bu süre zarfında hissedilen hareketlenmeler genelde kasıl ve bağırsak hareketlenmeleridir.

Anne Bebeğini Ne Zaman Hisseder?

Bebeğin hissedilmesi 16. Hafta ile başlar ve anneye göre 20. Haftaya kadar bulabilir. Böylece rahim içerisinde anne fiziki bir kuvveti bebeğin hareketlenmesi ile algılayabilmektedir. Anne karnında bebek ne zaman hareket eder konusunda bazı gecikmeler olabilir. Bazen 20 ila 22 haftalar arasında da ilk hissetmeler yaşanabilmektedir. En erkeni 16. Haftadır.

  • Bebeğin cinsiyeti, hareket algısında bir değişim söz konusu değildir,
  • Bebekler, annelerin vücut yapısına göre hareket edebilirler,
  • Geç hareketlenmeler ilk gebeliklerde sıkça görülebilir,
  • Bebeklerin bazıları daha az hareket edebilir,
  • Temelde hareketlenmeler normale göre azaldığında, mutlaka doktora başvurulması da gerekiyor,

Anne karnında bebeğin hareketlenmesi durumlarındaki hafta süreçleri bu şekilde işleyen bir ortalamaya sahiptir.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler