Bebeğin anne karnında beslenmesi, annenin beslenmesi ile doğrudan paralel olmaktadır. Bu yüzden hamilelik evresinde annenin beslenme düzeni, bebeğin gelişimi için oldukça önemli bir yapı olmaktadır. Anne karnında bebek nasıl beslenir sorusuna Plasenta adına bir organ işlev kazanmaktadır. Bu oranın temel amacı, bebeğin ihtiyacı olan besinleri iletmesidir. Özellikle plasenta, bebeğin doğumuna kadar gelişir ve bebeğin birçok ihtiyacını anne üzerinden almasına olanak verir. Annenin kanı ve bebeğin kanı burada karşı karşıya gelse de birbirine karışmamaktadırlar.

Beslenme konusu temelde annenin doğrudan aldığı besinler ile sağlanır. Özelikle göbek kordonu da bebeğin ihtiyacı olan vitaminleri almasına olanak sağlar. Burada işlevi olan damarlar, annesinden ihtiyacı olduğu maddeleri alır. Gelişimine katkı sağlar ve zararlı olan maddeleri de annesine iletir. Böylece bebeğin bağışıklık sistemi korunur ve gerekli vitaminleri de alabilir.

Annenin Doğru Beslenme Periyodu

Bir annenin mutlaka doğru beslenmesi önemlidir. Anne karnında bebek nasıl beslenir konusu, doğrudan annenin tükettiği besinler ile ilgilidir. Bebeğe aktarılan vitamin ve mineraller, bebeğin daha sağlıklı bir süreçte gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bu yüzden sabah kahvaltısından, öğle, öğle arası akşama kadar mutlaka vitamin ve mineral bakımından uygun bir hamilelikte beslenme periyodu sağlanmalıdır. Temelde gereksinim sağlayan ve zararlı olan maddeli besinler tüketilmemelidir.

Bir bebek, kalsiyuma, demire, Folik aside, b12 vitaminine, A vitaminine ihtiyaç duyar. Annenin bu yüzden bebeğin gereksinime duyabileceği besinleri tüketme yolunda hareket etmesi önemlidir.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler