Anne Karnında Bebek Gelişimi

Bir bebeğin anne karnındaki bebek gelişim süreci ortalama 40 hafta üzerinden hesaplanır. 3 trimestri dönemine sahip olan bu evrede 1. Trimestri ilk üç aylık dönem, 2. Trimestri ikinci 3 aylık dönem ve 3. Trimestri son üç aylık dönem olarak birbirini takip eden süreçleri kavramaktadır. Tüm bu etkenlere göre bebeğin aşamalı bir gelişim süreçleri bulunur. Anne karnında bebek gelişimi, her gün için bir aşamaya sahiptir ve gelişme gösterir.

3 Aylık Dönemlere Göre Genel Bebek Gelişimi

Anne karnında bebek gelişimi 3 ay bazında ele alındığında aşamalı olarak evrenin nasıl işlediği görülmektedir. Buna göre;

1.trimestri Dönemi: 1 ay içerisinde, embriyonun içerisinde bir kan deveran sistemi oluşmaya başlar. 2. ay itibariyle sonuna doğru, kalbin kapakçıkları oluşur. Ayrıca 4 odacığı da bulunur ve kalp atmaya başlar. Kalbin sesi bu aşamada duyulabilmektedir. Ayrıca sinir sistemi de gelişmektedir. 3. Ayda ise bebeğin bacaklarını ve kollarını oynatma dönemidir. Bebeğin ağırlığı 21 grama kadar ulaşabilir.

  1. Trimestri Dönemi: Fetüs bu aşamada, 4. Ayın ortalarında 15 santime kadar ulaşmaktadır. Bebek artık fiziki şekillenmesinin büyük çoğunluğunu tamamlar. Saçlar çıkmaktadır. 5. Aylarda ise Seslere duyarlı hale gelir. 6. Ay içerisinde ise bebek 30 santime ulaşur. Artık kulak sistemi tamamlanmaya ve başparmak yakalama faaliyeti de sağlanır,
  2. Trimestri Dönemi: Bu aşamada ise artık bebek 33 santime ulaşır. Tat alma duyusu gelişir. Doğuma kadar da 50 santime kadar büyümektedir. Akciğeri ve diğer iç organları tamamlanır. Anne karnından çıkmaya hazır hale gelir.

editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler