Anne Bebek İlişkisi Nasıl Olmalı

Anne ve yenidoğan bebeği arasındaki ilişki, o bebeğin tüm yaşamına etki eden bir temelin başlangıcıdır. Bundan dolayı, bebeğin zekasının gelişimi, fiziksel değişimleri, bağışıklık sistemleri, hayata tutunma ve başarı etkileri, anne bebek ilişkisi nasıl olmalı konusunun gündemini oluşturmaktadır. Bu yüzden de sevgi, ilgi ve sorumluluğu bağı, anne ile bebek arasında en önemli etken sebepler arasında yer almaktadır.

Annenin öncelikle bebeğinin ağlama mekanizması olan bir iletişim yolu olduğunu bilmelidir. Bu yüzden annenin bebeği ile tek aracı yolu ağlamadır. Bunu bilen bir anne, bebeği ile daha sağlıklı bir iletişim kurar ve onun ihtiyaçlarını giderme konusunda daha ön planda adımlar atar.

Annenin ve Bebeğin Arasındaki İlişki Boyutu

Anne bebek ilişkisi nasıl olmalı konusu, bebeğin güvende hissetmesiyle başlar. Temelde lazım gelen güven duygusu bebeğe verildiği zaman, bebeğin gelişimi daha pozitif yönde olur. Böylece bebeğin karnı acıktığında, sevgiye ihtiyacı olduğunda, annenin hoş gelen sesini duyumsadığında bebek, kalbinde bir rahatlama hissedir.

Anne ile bebeğin arasındaki ilişki;

  • Annenin, baba ile birlikte bebeğin gelişiminde kısıtlayıcı unsurları almamaları gerekiyor,
  • Bebeğin gelişiminde doğru süreçleri takip etmeleri gerekir,
  • Annenin bebeğine ihtiyacı olduğu dönemlerde kendi bakması, bebeğin gelişiminde en büyük etkendir,
  • Bebeğin yalnız olmadığı hissettirilmelidir,
  • Şefkat gösterilmeli, ihtiyaçları ön plana alınmalı ve bir annenin bebeğin gelişim sürecine kadar gereken sorumlulukları göstermelidir.

Böylece anne ve bebek ilişkisi daha olumlu bir boyutta çözülebilecek ve güzel hisler, çocuğun geleceğine ait iyi bir temel olarak atılabilecektir.


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler