Adet süreniz yaklaşırken muhtemelen bazı belirtiler yaşarsınız. Birçok kadın için bu büyük bir problem değildir, ancak bazıları içinse adet öncesi dönem son derece zordur. Günlük hayatınızı etkiler ve söylemeyi gerekli kılarsa, adet öncesi sendromu (PMS) yaşayabilirsiniz. Öyleyse adet öncesi sendromu nedir ve bununla nasıl başa çıkılır?

PMS’niz vücudunuzda birtakım değişikliklere sebep olabilir, ancak sizi farklı seviyelerde etkileyebilir. Premenstrüel sendrom hem fiziksel hem duygusal hem de davranışsal değişikliklere neden olabilir. Kadınların çoğu premenstrüel sendromdan muzdarip olsalar bile, bunu bilmiyor olabilirler. Premenstrüel sendrom (PMS) doğrudan adet döngüsü ile ilgilidir. Kadınlar genellikle adet döneminden bir veya iki hafta önce premenstrüel sendrom belirtileri yaşarlar. Bu belirtiler adet döngüsü başladığında kaybolur. Bu nedenle, birçok kadın, özellikle de hamile kalmaya çalışan kadınlar, premenstrüel sendromun semptomlarını, erken gebelik semptomlarıyla karıştırır. Belirtiler hemen hemen aynıdır ve bir kadının bu iki durumu ayırt etmesi son derece zordur.

Premenstrüel Sendrom (PMS) Belirtileri

PMS veya premenstrüel sendrom, her kadının menstrüel siklusundan en az bir veya iki hafta önce yaşadığı semptomlardır. Belirtiler genellikle yumurtlamadan sonraki 28 günlük düzenli adet döngüsünün 14. gününde başlar. Adet kanaması başladığında, bu belirtiler kaybolur ve bir sonraki adet döngüsüne kadar tekrar görünür. Bu belirtiler, bir kadın hamile kaldığında veya menopoz yaşına ulaştığında daha da kötüleşir. Özellikle hamilelik şüphesi olan kadınlar, PMS belirtileri ve hamilelik belirtileri ile karışabilir.

Her kadının kendine has bir fizyolojik yapısı vardır. PMS kadından kadına değişebilir ve bazı kadınlar için semptomlar şiddetli olabilir. Premenstrüel sendromun belirtileri:

Fiziksel belirtiler:

Şişmiş göbek

Yorgunluk ve halsizlik

Baş ağrısı

Göğüs hassasiyeti

Açlık ve yemek yeme isteği

Adet sancısı

Kas ağrısı

Eklem ağrısı

Kolların ve bacakların şişmesi

Sivilce

Kilo almak

Kabızlık veya ishal

Duygusal belirtiler:

Stres veya kaygı

Depresyon hali

Uykusuzluk hastalığı

Unutkanlık

İnsanlardan uzaklaşma isteği

Kontrol kaybı

Odak sorunu

Sinir krizi


editor

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler