2014 milano moda haftası, Her sene düzenlenen Milano Moda Haftası bugünlerde tekrar yapıldı. 2014 ilkbahar ve yaz modasına yönelik gerçekleştirilen defilede her zamanki gibi dünyanın en büyük giyim markaları sahne alırken mankenler üstündekilerle göz kamaştırıyordu. En çok dikkati Trussardi’nin çektiğini söyleyebiliriz. Trussardi ürünleri ülkemizde pek fazla satılmadığı için pek de fazla bilinmiyor, ancak yurt dışında getirtme şansınız varsa kesinlikle öneriyoruz.

Bunun yanı sıra Emilio Pucci ve Prada da sıradışı tasarımlarıyla haftaya damga vuran isimlerden oldular; yine bu liste Dolce & Gabbana’yı da katabiliriz. İşte markalar ve onlara gelen yorumlar.

Trussardi 

Maskülen bir koleksiyonla karşımıza çıkan Trussardi, saç ve makyajda da sade modelleri tercih etti. Geçtiğimiz sezondan beri oldukça popüler olan kırmızı ruju bej tonlarındaki göz makyajıyla kullanan marka, yandan ayrılmış düz saçları da podyumun yıldızı yaptı.

Emilio Pucci 

Desen konusunda uzman sayılan Emilio Pucci, uçuşan kumaşlara bolca yer verdiği koleksiyonunda tercihini nötr tonlardan yana kullanmayı tercih etti. Markanın makyaj artisti olarak görev alan Yadim, siyah kalemle kontür çektiği göz makyajını bej tonlarında rujla tamamladı. 

Yeni sezonda sıkça karşımıza çıkacak olan altın tonunu farklı yorumlayan makyaj artisti mankenlerin alnına sürdüğü farla herkesi şaşırttı.

Versace 

Maskülen detaylardan uzak 60’lı yılların ruhunun hakim olduğu bir koleksiyonla karşımıza cıkan Versace, bunu saç ve makyaja da yansıttı. Pat McGrath tarafından hazırlanan mankenlerde takma kirpik kullanılarak gözler ön plana çıkarıldı. Uçuk pembe rujla dudak kalemi kullana n makyaj artisti feminen bir görüntü oluşturdu. 

Saç tasarımcı Guido Palau 60’ların ruhunu düz, yandan ayrılmış kabarık fönlerle podyuma yansıttı.

Prada 

Rengarenk bir koleksiyonla karşımıza çıkan Prada, görüntüyü dengelemek için saç ve makyajda sade seçimler yaptı. Versace gibi kirpikleri ön plana çıkartan marka bunun içinse maskara kullanmayı tercih etti. Özellikle üst kısma bolca rimel sürerek ayrık kirpikler yaratan Pat McGrath dudaklarda ise doğal bir renk paleti kullandı. 

Ortadan ayrılan ense hizasındaki topuzlar ise balerinlerin zarafetini podyuma taşıdı.

Roberto Cavalli 

Kürkler, danteller, deriler ve dekolteler… Vamp ve güçlü bir görüntü çizen tasarımcı koyu göz makyajı tercih etti. Diane Kendal tarafından yapılan makyajda siyah ve gri kullanıldı. Oldukça popüler olan smokey-eye trendini daha da koyulaştırarak kullanan makyaj artisti yeni bir akım başlatacak gibi görünüyor. 

Siyah göz makyajıyla doğru orantılı olarak dağınık topuzların ve ıslak saçların podyuma taşındığı koleksiyon izleyicilerden tam not aldı.

Gucci 

Pastel renk paleti ve zarif mini elbiseleriyle bizim için MFW’nin en başarılı koleksiyonlarından birini hazırlayan Frida Giannini aynı başarıyı saç ve makyajda da gösterdi. Kahverengi göz farı, siyah kalem ve takma kirpiklerle 60’ların makyajını kullanan Pat McGrath kusursuz bir iş çıkarttı. 

Luigi Murenu tarafından hazırlanan saçlar düz fönlenerek yana ayrıldı. 60’ların havasının yakalamak isteyen saç tasarımcısı, kahkülleri ise alından düşürmeyi tercih etti.

Blumarine 

Blumarine defilesinin makyajını hazırlayan Tom Pecheux, kürklerin ve dorenin ön planda olduğu görkemli koleksiyon için kusursuz bir görüntü hazırlamak istediğinin altını çizdi. Likit fondötenle mankenlerin cildini kapatan makyaj artisti kaşlara ve kirpiklere dokunmadı. Göz bölgesinde yalnızca siyah kalem kullanan Pecheux dudaklarda ruj kullanmadı. 

Sade makyajı takip eden saçlar ise ortadan ayrılarak dalgalı fön çekildi.

Dolce & Gabbana 

Sicilyada geçen bir kış masalını anlatan defilede ensede toplanan saçlar ve ön plana çıkan gözler bizleri prenseslerin dünyasına götürdü. Sadece kalem çekilen gözlere eşlik eden uçuk pembe dudaklar yeni sezonda en çok uygulayacağımız makyajlar arasına girecek gibi görünüyor.

Emporio Armani 

MFW’nin en grunge görünümlerinden birine sahip olan Emporio Armani defilesi saç ve makyajıyla da farkını ortaya koydu. Kısa saçlı mankenkere eşlik eden siyah koyu göz makyajı gece hayatında kurtarıcımız olacak gibi görünüyor.


admin

0 Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

appnexus



Facebook Paylaş

Etiketler